Рецепт рафінації "українського наркотику": Варене сало в пакеті з паприкою та часником. Не складно в приготуванні та не соромно поставити і на святковий стіл

Ця страва в домашніх умовах готується дуже просто. Для приготування використовуються звичайні харчові пакети або пакети для запікання в духовці. Експериментуючи зі спеціями, можна досягти найрізноманітніших відтінків смаку, зазначають Патріоти України.

Любителям гострого варто взяти грудинку й при маринуванні додати червоний гіркий перець і часник, Шанувальникам м'якого смаку сподобається щековина, змащена ніжною паприкою і запашним перцем. На 1 кг сала додають 20-30г суміші (1 пакет).

За відгуками досвідчених кулінарів, для відварювання краще вибирати шматки сала з прошарками м'яса (з бочка, щоковини, підчеревини, грудини).

Для готування потрібно

сало (з м'ясними прошарками) - 1 кг

лавровий лист - 3-4 шт.

суміш перців - 15 горошин

часник - 1 головка

суміш перців (мелена) - 1 кавова л.

паприка солодка (мелена) - 1 десертна л.

сіль (крупного помелу, краще морська) - 1.5 ст.л.


Покроковий рецепт:

1. Наріжте сало з м'ясними прошарками шматками по 300-350, промийте під холодною водою

2. Обсушити заготовку паперовими рушниками.

3. Акуратно натерти кожен шматок сіллю, паприкою і меленим перцем.

4. Покласти кожен шматок в рукав / пакет для запікання або звичайний поліетиленовий пакет. Додати в кожен пакет по 5 горошин перцю, 1-2 лаврових листки і 6-7 нарізаних тонкими скибочками зубків часнику. При бажанні часникові часточки можна пропустити через прес, а потім натерти кашкою шматки сала.

5. Загорнути пакет, прибираючи зайве повітря натисканням в потрібних місцях. Покласти кожен згорток в ще один цілий і прозорий харчовий пакет, зав'язати кінці вузлом.

6. Помістити підготовлені таким чином згортки у велику емальовану каструлю з холодної водою, поставити на максимальний вогонь і довести до кипіння. Придавити згортки плоскою тарілкою або кришкою, діаметр якої менше, ніж діаметр каструлі. Зменшити вогонь під ємністю до мінімуму, і варити сало близько 1,5 години.

Витягнуті згортки охолодити при кімнатній температурі і далі - на холод не менше ніж на 4 години. Далі розгорнути пакети. Зі поверхні сала видалити лавровий лист, часник, горошини перцю, змішані з жиром.

Готове варене свиняче сало можна зберігати і в холодильнику (3-4 дні), і в морозильній камері (8-10 місяців). Скибочки відвареного сала подають в м'ясних нарізках і використовують для бутербродів. Смачного!


ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...