Розставлено крапки над "і": Чи потрібно мити гречку перед варінням

Хтось може відразу сказати: «Що запитання? Хто цього не знає?». Не поспішайте з критикою. Дехто тільки вчиться господарювати, а інші люди дійсно можуть не знати. Тому відповідаємо на це актуальне питання, передають Патріоти України.

Для чого мити крупу

Почнемо з того, що на виробництві, де фасують крупу в упаковки, її ніхто не мив. Отже, провести гігієнічну процедуру очищення треба обов’язково. Непромита гречка дуже відрізняється за смаком від митої.

Ще одна причина, чому треба промивати зерна, полягає у необхідності вимити з них зайву фітинову кислоту. На жаль, наш організм її не засвоює, тому за допомогою миття ми її видаляємо. Немита гречка може стати причиною не засвоєння в організмі калію та цинку.

Тепер ви знаєте, чому треба промивати гречку перед варінням. Засипте крупу в каструлю, залийте водою, перемішайте та злийте брудну воду. Повторіть процедуру ще раз. Як тільки сміття та пил перестали вспливати, крупа готова до варіння.

ТОП-3 продукти, з якими курячий бульйон буде ідеальним

неділя, 5 січень 2025, 6:07

Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь, передають Патріоти України. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон...

Не робіть так! Що псує смак картопляного пюре

неділя, 5 січень 2025, 5:40

На перший погляд зварити картоплю і зробити з неї пюре — цілком проста задача. Трохи солі для смаку та молока для консистенції і вершкової текстури — страва готова. По факту чомусь з’являється водянистий присмак та змінюється колір пюре. Отже, десь в п...