Смачнющі томачі - рецепт обіду для легінів: Товчена картопля з квасолею, маком та шкварками. Військовий кухар розповіла, чим любить балувати бійців ЗСУ

Кошторис на харчування бійців ЗСУ наразі не на піку можливостей. Однак затяті кухарі все одно примудряються радувати своїх підопічних смакотою з традиційної української кухні, що не вимагає великих витрат проблемного бюджету Міноборони

Картопля на Волині завжди народить добре. Тому в цьому краї багато різних способів її приготування. Один з них — томачі (так називають товчений картопля з квасолею, маком та шкварками). Рецептом з кореспондентом АрміяInform поділилися воїни окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, зазначають Патріоти України.

Марія, старший кухар одного з підрозділів, каже, що томачі на Волині готують ще від діда-прадіда. Так що рецепт древній і, до речі, повністю придатний для польових умов.

Для приготування страви на одну людину потрібно 3−4 картоплини. Овоч потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками 2 на 3 сантиметри, відварити в підсоленій воді з додаванням 1 лаврового листа і 2 горошин запашного перцю до готовності.

Квасолю військові беруть вже готову, відварену (півсклянки на порцію для однієї людини).

Картопляну воду зливають в чашку і відставляють, прибравши лавровий лист і перець з відвару.

Квасолю кладуть до картоплі, додають три столові ложки маку та 50 грамів вершкового масла. Далі товчуть все це в казанку до однорідної маси. Консистенцію можна регулювати, додаючи картопляний відвар.

Шкварки готують окремо: сало витоплюють і до нього додають цибулю. Все це засмажується до золотистого кольору. Але шкварки можна і не додавати.

Страва з картоплі, маку і квасолі сама по собі виходить смачною. Солити і додавати перець треба наприкінці, орієнтуючись на смакові переваги, адже хтось любить гостре, а хтось — не дуже.

Не робіть помилок! Два продукти, які псують м’ясні котлети

неділя, 6 жовтень 2024, 17:08

Ви точно додавали у м’ясний фарш для котлет один із цих продуктів. Це типова помилка господинь старшого покоління, які жили в часи, коли продукти треба було економити та виходити з того, що є, передають Патріоти України. Вас це може здивувати, але двом...

ТОП-5 секретів, як правильно посмажити відбивні зі свинини

неділя, 6 жовтень 2024, 12:14

Відбивні зі свинини – одна з найсмачніших страв, яку можна приготувати швидко та смачно для будь-якої святкової нагоди і просто на вечерю, передають Патріоти України. Однак незважаючи на простоту, нерідко відбуваються серйозні промахи, через які відбив...