
Картопля на Волині завжди народить добре. Тому в цьому краї багато різних способів її приготування. Один з них — томачі (так називають товчений картопля з квасолею, маком та шкварками). Рецептом з кореспондентом АрміяInform поділилися воїни окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, зазначають Патріоти України.
Марія, старший кухар одного з підрозділів, каже, що томачі на Волині готують ще від діда-прадіда. Так що рецепт древній і, до речі, повністю придатний для польових умов.
Для приготування страви на одну людину потрібно 3−4 картоплини. Овоч потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками 2 на 3 сантиметри, відварити в підсоленій воді з додаванням 1 лаврового листа і 2 горошин запашного перцю до готовності.
Квасолю військові беруть вже готову, відварену (півсклянки на порцію для однієї людини).
Картопляну воду зливають в чашку і відставляють, прибравши лавровий лист і перець з відвару.
Квасолю кладуть до картоплі, додають три столові ложки маку та 50 грамів вершкового масла. Далі товчуть все це в казанку до однорідної маси. Консистенцію можна регулювати, додаючи картопляний відвар.

Шкварки готують окремо: сало витоплюють і до нього додають цибулю. Все це засмажується до золотистого кольору. Але шкварки можна і не додавати.
Страва з картоплі, маку і квасолі сама по собі виходить смачною. Солити і додавати перець треба наприкінці, орієнтуючись на смакові переваги, адже хтось любить гостре, а хтось — не дуже.
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...
Кухонна витяжка - незамінна річ у кожному домі, але з часом вона накопичує жир і пил. На щастя, очистити її можна без зайвого зусилля - достатньо кількох крапель простого засобу, передають Патріоти України. Фахівці радять регулярно протирати витяжку во...