Картопля на Волині завжди народить добре. Тому в цьому краї багато різних способів її приготування. Один з них — томачі (так називають товчений картопля з квасолею, маком та шкварками). Рецептом з кореспондентом АрміяInform поділилися воїни окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, зазначають Патріоти України.
Марія, старший кухар одного з підрозділів, каже, що томачі на Волині готують ще від діда-прадіда. Так що рецепт древній і, до речі, повністю придатний для польових умов.
Для приготування страви на одну людину потрібно 3−4 картоплини. Овоч потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками 2 на 3 сантиметри, відварити в підсоленій воді з додаванням 1 лаврового листа і 2 горошин запашного перцю до готовності.
Квасолю військові беруть вже готову, відварену (півсклянки на порцію для однієї людини).
Картопляну воду зливають в чашку і відставляють, прибравши лавровий лист і перець з відвару.
Квасолю кладуть до картоплі, додають три столові ложки маку та 50 грамів вершкового масла. Далі товчуть все це в казанку до однорідної маси. Консистенцію можна регулювати, додаючи картопляний відвар.
Шкварки готують окремо: сало витоплюють і до нього додають цибулю. Все це засмажується до золотистого кольору. Але шкварки можна і не додавати.
Страва з картоплі, маку і квасолі сама по собі виходить смачною. Солити і додавати перець треба наприкінці, орієнтуючись на смакові переваги, адже хтось любить гостре, а хтось — не дуже.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...