ТОП-10 помилок на кухні, які видають недосвідчену господиню

Останнім часом послуги доставки їжі користуються все більшою популярністю. Проте вміння готувати їжу продовжує вважатися цінною навичкою, передають Патріоти України.

Адже хочеться все-таки домашньої смачної їжі приготованої власноруч. Самостійно приготовані страви приносять не менше задоволення. Втім, недосвідчені кулінари часто припускаються прикрих помилок, що негативно впливають на смак домашньої їжі.

Часте помішування

Ознакою відсутності досвіду у господині є постійне помішування їжі на сковороді. Ця дія призводить до того, що їжа не отримує достатнього ступеня готовності. Крім того, їжа не матиме апетитного вигляду.

Жарка на оливковій олії

Такий продукт дійсно корисніший для організму, ніж соняшникова олія. Однак смажити їжу на оливковій олії не варто: при дії високих температур із неї виділяються небезпечні сполуки.

Швидке розрізання випічки

Багато господинь намагаються відразу нарізати кекси, що недавно витягли з духовки. Однак прискорювати таким шляхом процес охолодження не варто, адже випічка втрачає форму.

Багато ножів

Недосвідчені кулінари вважають, що наявність на кухні великої кількості різновидів цього приладдя робить їх «майстрами». Однак досвідчені господині не потребують великої кількості кухонних ножів. Досить і пари-трійки інструментів, але гарної якості.

Довготривале приготування цвітної капусти та броколі

Продукт є джерелом великої кількості важливих для організма вітамінів та мікроелементів. Однак при довгому варінні цвітна капуста та броколі втрачає свої корисні властивості. Рекомендовано готувати – не більше 5 хвилин.

Промивання макаронів

Друшляк з вареними макаронами в жодному разі не можна відправляти під кран з водою. Всупереч поширеній думці, цей спосіб не запобігає злипанню борошняних виробів. Навпаки, страва стає менш смачною.

Збільшення вогню для прискорення приготування їжі

Здавалося б, все логічно: щоб швидше розігріти їжу потрібно збільшити вогонь. Насправді такий спосіб призводить до нерівномірного розігрівання страви: усередині вона може залишитися сирою, а зовні – підгоріти.

М’ясо та фрукти на одній полиці

Кожну полицю холодильника бажано використовувати для певних різновидів продуктів. М’ясо бажано тримати у нижній частині приладу. Так можна бути впевненим, що м’ясний сік не потрапить на свіжі овочі.

Відмова від просіювання борошна

В останні роки багато господинь відмовилися від просіювання борошна, пояснюючи своє рішення високою якістю продукту. Борошно справді рідко має сторонні домішки. Однак просіювати його все ж таки варто – для надання страві пишності.

Ви могли це не знати! Дешева риба, яка є небезпечною

неділя, 21 грудень 2025, 19:08

Риба - цінне джерело омега-3 та вітамінів, але не всі види однаково корисні. Дієтологи б’ють на сполох через тілапію, особливо імпортовану з Азії, передають Патріоти України. Вагітні жінки, маленькі діти та люди з чутливим шлунком повинні бути особливо...

ТОП-3 суперпродукти для здорового серця - ось що варто додати до раціону

неділя, 21 грудень 2025, 18:45

Серце - один із найважливіших органів нашого організму, і його здоров’я напряму залежить від того, що ми їмо щодня. Правильний раціон може знизити ризик серцево-судинних захворювань і підтримати нормальний рівень холестерину та артеріального тиску, пер...