Останнім часом послуги доставки їжі користуються все більшою популярністю. Проте вміння готувати їжу продовжує вважатися цінною навичкою, передають Патріоти України.
Адже хочеться все-таки домашньої смачної їжі приготованої власноруч. Самостійно приготовані страви приносять не менше задоволення. Втім, недосвідчені кулінари часто припускаються прикрих помилок, що негативно впливають на смак домашньої їжі.
Ознакою відсутності досвіду у господині є постійне помішування їжі на сковороді. Ця дія призводить до того, що їжа не отримує достатнього ступеня готовності. Крім того, їжа не матиме апетитного вигляду.
Такий продукт дійсно корисніший для організму, ніж соняшникова олія. Однак смажити їжу на оливковій олії не варто: при дії високих температур із неї виділяються небезпечні сполуки.
Багато господинь намагаються відразу нарізати кекси, що недавно витягли з духовки. Однак прискорювати таким шляхом процес охолодження не варто, адже випічка втрачає форму.
Недосвідчені кулінари вважають, що наявність на кухні великої кількості різновидів цього приладдя робить їх «майстрами». Однак досвідчені господині не потребують великої кількості кухонних ножів. Досить і пари-трійки інструментів, але гарної якості.
Продукт є джерелом великої кількості важливих для організма вітамінів та мікроелементів. Однак при довгому варінні цвітна капуста та броколі втрачає свої корисні властивості. Рекомендовано готувати – не більше 5 хвилин.
Друшляк з вареними макаронами в жодному разі не можна відправляти під кран з водою. Всупереч поширеній думці, цей спосіб не запобігає злипанню борошняних виробів. Навпаки, страва стає менш смачною.
Здавалося б, все логічно: щоб швидше розігріти їжу потрібно збільшити вогонь. Насправді такий спосіб призводить до нерівномірного розігрівання страви: усередині вона може залишитися сирою, а зовні – підгоріти.
Кожну полицю холодильника бажано використовувати для певних різновидів продуктів. М’ясо бажано тримати у нижній частині приладу. Так можна бути впевненим, що м’ясний сік не потрапить на свіжі овочі.
В останні роки багато господинь відмовилися від просіювання борошна, пояснюючи своє рішення високою якістю продукту. Борошно справді рідко має сторонні домішки. Однак просіювати його все ж таки варто – для надання страві пишності.
Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України. Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт. При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абс...
Макарони – одна з найпростіших у приготуванні страв, але навіть у такій, здавалося б, легкій справі можна припуститися помилок. Якщо неправильно дотримуватися технології варіння, вони можуть стати клейкими, втратити форму або навіть перетворитися на ка...