Цибулевий суп: Рецепт знаменитої французької страви

Цибульний суп

Коли хочеться зігрітися після прогулянки, суп — саме те, що треба. Аромат тертого сиру вабить усіх до обіднього столу, щоб якнайшвидше спробувати знаменитого французького цибулевого супу, рецепт якого опублікував ресурс. Плануйте приблизно 20 хвилин на підготовку.

Інгредієнти на чотири порції:

  • 300 г цибулі
  • 40 г вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1 л яловичого бульйону
  • 4 скибочки тостів
  • 60 грамів сиру гауда

Підготовка:

Цибулю почистити і нарізати тонкими кільцями. Розтопити вершкове масло в каструлі і обсмажити кільця цибулі до напівпрозорості. Притрусити їх борошном і злегка підрум'янити, помішуючи. Посолити і поперчити. Деглазурувати вином і влити бульйон. Дати покипіти близько 20 хвилин на повільному вогні і при необхідності посолити і поперчити.

Підсмажити скибочки тостів. Розлити цибулевий суп в чотири вогнетривкі супові миски. Зверху на кожну тарілку супу покласти скибочку тосту, посипати сиром і запекти в духовці близько п'яти хвилин.

Просто ідеально! Як швидко замаринувати цибулю, щоб була солодка

понеділок, 7 квітень 2025, 12:10

Маринована цибуля ідеально поєднується з багатьма стравами, особливо м’ясними. Проте іноді буває, що треба терміново цибулю в салат чи до шашлику. На допомогу може прийти такий рецепт: 30 хвилин і цибуля готова, передають Патріоти України. Цибулю потрі...

Оцінять всі! Як засолити червону рибу вдома швидко та смачно

понеділок, 7 квітень 2025, 11:07

Червона риба може прикрасити будь-який святковий стіл, до того ж, її вживання в їжу в осінньо-зимовий період допомагає підтримувати норму вітаміну D в організмі. Досвідчені господині помітили, що набагато дешевше засолити червону рибу вдома, аніж купув...