Вареники зі смаженою капустою - як приготувати смачне тісто на сметані

Вареники з капустою - ситна і смачна страва, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

Начинка:

  • Капуста – 500 г
  • Морква – 50 г
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Зажарка:

  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Соняшникова олія – 50 мл.

Тісто:

  • Сметана – 3 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода тепла – 0.5 склянки
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Сода – 0.5 ч.л.

Як приготувати вареники зі смаженою капустою

Начинку для вареників потрібно приготувати заздалегідь, щоб вона встигла охолонути. Потрібно тонко нашаткувати капусту і обсмажити її на соняшниковій олії. Можна додати трохи моркви.

Смажити капусту, помішуючи, 10 хвилин, додати томатну пасту, перемішати і тушкувати ще 10 хвилин. Посолити і поперчити капусту за смаком. Потім зняти з вогню і охолодити.

Тісто розкачати в рівну ковбаску, нарізати на шматочки. Тісто, яке не використовується, слід прикрити харчовою плівкою, щоб воно не обвітрилося.

Кожен шматочок розкачати в корж товщиною 2-3 мм. У центр коржа викласти остиглу начинку.

Зліпити вареник. Ліпити вареники можна будь-яким, звичним для вас способом. У мене в цей раз самий звичайний спосіб ліплення: коржик згортається навпіл і защипується по центру, потім по черзі защипуються краї.

Стіл присипати борошном і викласти готові вареники.

Закип’ятити воду, посолити, додати в неї лавровий лист і 3-4 горошини чорного перцю. По одному опускати вареники в воду і відразу помішувати щоб вони не пристали до дна. Після того як вареники спливуть, варити їх 5-10 хвилин орієнтуючись на товщину теста.

Приготувати піджарку з цибулі на соняшниковій олії і полити нею готові вареники. Подавати вареники з капустою можна і зі сметаною.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...