Вареники зі смаженою капустою - як приготувати смачне тісто на сметані

Вареники з капустою - ситна і смачна страва, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

Начинка:

  • Капуста – 500 г
  • Морква – 50 г
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Зажарка:

  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Соняшникова олія – 50 мл.

Тісто:

  • Сметана – 3 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода тепла – 0.5 склянки
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Сода – 0.5 ч.л.

Як приготувати вареники зі смаженою капустою

Начинку для вареників потрібно приготувати заздалегідь, щоб вона встигла охолонути. Потрібно тонко нашаткувати капусту і обсмажити її на соняшниковій олії. Можна додати трохи моркви.

Смажити капусту, помішуючи, 10 хвилин, додати томатну пасту, перемішати і тушкувати ще 10 хвилин. Посолити і поперчити капусту за смаком. Потім зняти з вогню і охолодити.

Тісто розкачати в рівну ковбаску, нарізати на шматочки. Тісто, яке не використовується, слід прикрити харчовою плівкою, щоб воно не обвітрилося.

Кожен шматочок розкачати в корж товщиною 2-3 мм. У центр коржа викласти остиглу начинку.

Зліпити вареник. Ліпити вареники можна будь-яким, звичним для вас способом. У мене в цей раз самий звичайний спосіб ліплення: коржик згортається навпіл і защипується по центру, потім по черзі защипуються краї.

Стіл присипати борошном і викласти готові вареники.

Закип’ятити воду, посолити, додати в неї лавровий лист і 3-4 горошини чорного перцю. По одному опускати вареники в воду і відразу помішувати щоб вони не пристали до дна. Після того як вареники спливуть, варити їх 5-10 хвилин орієнтуючись на товщину теста.

Приготувати піджарку з цибулі на соняшниковій олії і полити нею готові вареники. Подавати вареники з капустою можна і зі сметаною.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...