
Бісквіт – популярна основа для тістечок, тортів та пирогів, а також смачний самостійний десерт. Уміння готувати це пишне тісто стане в нагоді будь-якому домашньому кондитеру. Однак багато кулінарів не можуть "подружитися" з бісквітом: часто він опадає після випічки або виходить занадто збитим. Патріоти України пропонують розібратися, чому випічка не виходить красивою і пишною, і як виправити прикрі помилки.
Бісквітне тісто дуже вимогливе до правильно збитих яєць. Якщо яйця збити недостатньо добре, то в бісквіті буде мало бульбашок повітря і він швидко опаде. Збивати яйця потрібно близько 8-10 хвилин до білої пишної піни. Цукор можна додавати поступово з початку збивання.
Вмішувати яйця в бісквітне тісто потрібно дуже повільно і акуратно, інакше бульбашки повітря лопнуть і тісто осяде. Для хорошого бісквіта в збиті яйця всипте просіяне борошно і акуратно перемішайте знизу вгору силіконовою лопаткою.
Не варто випікати бісквіт при занадто високій температурі, інакше він осяде ще в духовці. Оптимальна температура випікання – 150º. Не забувайте про ще одне золоте правило бісквіта: не відкривайте духовку під час випікання.
Ще одна популярна помилка кулінарів – занадто довге простоювання тіста. Бісквіт потрібно випікати відразу, поки бульбашки повітря зі збитих яєць не вивітрилися. Заздалегідь розігрійте духовку і застеліть пергаментом форму для запікання. Акуратно виливайте тісто в форму і відразу ставте в духовку. Тоді бісквіт буде пишним і ніжним.
Вершкове масло давно має суперечливу репутацію через високий вміст жиру та холестерину. Проте, як зазначають кардіологи, його вплив на артеріальний тиск часто недооцінюють, Патріоти України. За словами доктора Сема Сетареха з Beverly Hills Cardiovascul...
Щоб отримати соковите, ніжне м’ясо, варто скористатися цими трюками, передають Патріоти України. М’ясо після таких процедур буде ніжним, делікатним і буквально танути в роті. Це працює як для дітей, так і для дорослих, і перетворює будь-яку страву на р...