Все просто! Як каламутний бульйон зробити прозорим

Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно на початку приготування покласти інгредієнт, який прибере з супу каламутність, передають Патріоти України.

Мутність бульйону залежить від м’яса. Найсмачніші і насичені бульйони виходять із м’яса на кісточці.

Подробиці

Прекрасно – якщо м’ясо свіже. Якщо ж воно було заморожене, його перед приготуванням супу потрібно розморозити повністю, промити і залити холодною водою.

Для отримання чистого відвару при варінні потрібно покласти в нього очищену цибулину, яку після приготування з супу можна прибрати.

Пінку з супу потрібно знімати, інакше бульйон буде каламутний.

Також не варто накривати каструлю кришкою під час приготування.

Якщо бульйон вариться на курячому м’ясі – його потрібно солити перед тим, як ви кинете в каструлю овочі. Якщо бульйон вариться на рибі, то він все одно вийде каламутним.

Єдина риба, яка дає прозорий бульйон – це судак.

Ще один нюанс пов’язаний з морквиною – якщо натерти її на терці та кинути в бульйон, вона надасть жовтуватий колір. Тому морквину краще нарізати ножем.

А якщо бульйон вже вийшов каламутним, то до нього потрібно додати білок яйця – він висвітлить страву. Після додавання яйця, варіть бульйон ще 5 хвилин.

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

неділя, 28 грудень 2025, 13:09

Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...

Повільно вбивають! ТОП-7 жирів, які шкодять здоров’ю

неділя, 28 грудень 2025, 12:14

Жири необхідні організму, але не всі вони однаково корисні. Дієтолог доктор Бартек Кульчинський застерігає: деякі жирні продукти можуть підвищувати ризик діабету, серцево-судинних хвороб, ожиріння та навіть раку, передають Патріоти України. До найшкідл...