Все просто! Як каламутний бульйон зробити прозорим

Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно на початку приготування покласти інгредієнт, який прибере з супу каламутність, передають Патріоти України.

Мутність бульйону залежить від м’яса. Найсмачніші і насичені бульйони виходять із м’яса на кісточці.

Подробиці

Прекрасно – якщо м’ясо свіже. Якщо ж воно було заморожене, його перед приготуванням супу потрібно розморозити повністю, промити і залити холодною водою.

Для отримання чистого відвару при варінні потрібно покласти в нього очищену цибулину, яку після приготування з супу можна прибрати.

Пінку з супу потрібно знімати, інакше бульйон буде каламутний.

Також не варто накривати каструлю кришкою під час приготування.

Якщо бульйон вариться на курячому м’ясі – його потрібно солити перед тим, як ви кинете в каструлю овочі. Якщо бульйон вариться на рибі, то він все одно вийде каламутним.

Єдина риба, яка дає прозорий бульйон – це судак.

Ще один нюанс пов’язаний з морквиною – якщо натерти її на терці та кинути в бульйон, вона надасть жовтуватий колір. Тому морквину краще нарізати ножем.

А якщо бульйон вже вийшов каламутним, то до нього потрібно додати білок яйця – він висвітлить страву. Після додавання яйця, варіть бульйон ще 5 хвилин.

Є секрет! Що досвідчені господині додають у гречку, щоб вона була розсипчаста

четвер, 15 травень 2025, 16:12

Для того, щоб гречка вийшла смачна, розсипчаста та водночас мала приємний відтінок, а не була, як бліда поганка, досвідчені господині додають один інгредієнт. Спробуйте й ви, якщо раніше так не робили, передають Патріоти України. Для смачної каші мало ...

Смакота! Ліниві вареники з сиром за 15 хвилин

четвер, 15 травень 2025, 13:35

Саме 15 хвилин треба для того, щоб ці вареники приготувати, зварити і навіть з’їсти. Дуже ліниві і неймовірно смачні. Спробуйте, якщо нема часу виліплювати з тіста вироби, передають Патріоти України. Тісто для лінивих вареників готується просто. Беремо...