Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно на початку приготування покласти інгредієнт, який прибере з супу каламутність, передають Патріоти України.
Мутність бульйону залежить від м’яса. Найсмачніші і насичені бульйони виходять із м’яса на кісточці.
Прекрасно – якщо м’ясо свіже. Якщо ж воно було заморожене, його перед приготуванням супу потрібно розморозити повністю, промити і залити холодною водою.
Для отримання чистого відвару при варінні потрібно покласти в нього очищену цибулину, яку після приготування з супу можна прибрати.
Пінку з супу потрібно знімати, інакше бульйон буде каламутний.
Також не варто накривати каструлю кришкою під час приготування.
Якщо бульйон вариться на курячому м’ясі – його потрібно солити перед тим, як ви кинете в каструлю овочі. Якщо бульйон вариться на рибі, то він все одно вийде каламутним.
Єдина риба, яка дає прозорий бульйон – це судак.
Ще один нюанс пов’язаний з морквиною – якщо натерти її на терці та кинути в бульйон, вона надасть жовтуватий колір. Тому морквину краще нарізати ножем.
А якщо бульйон вже вийшов каламутним, то до нього потрібно додати білок яйця – він висвітлить страву. Після додавання яйця, варіть бульйон ще 5 хвилин.
Те, що ми їмо, має набагато більший вплив на наше психічне самопочуття, ніж може здаватися на перший погляд. Сучасні дослідження доводять тісний зв’язок між харчуванням і тривожністю, передають Патріоти України. Деякі продукти здатні знижувати рівень с...
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...