Все просто! Як каламутний бульйон зробити прозорим

Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно на початку приготування покласти інгредієнт, який прибере з супу каламутність, передають Патріоти України.

Мутність бульйону залежить від м’яса. Найсмачніші і насичені бульйони виходять із м’яса на кісточці.

Подробиці

Прекрасно – якщо м’ясо свіже. Якщо ж воно було заморожене, його перед приготуванням супу потрібно розморозити повністю, промити і залити холодною водою.

Для отримання чистого відвару при варінні потрібно покласти в нього очищену цибулину, яку після приготування з супу можна прибрати.

Пінку з супу потрібно знімати, інакше бульйон буде каламутний.

Також не варто накривати каструлю кришкою під час приготування.

Якщо бульйон вариться на курячому м’ясі – його потрібно солити перед тим, як ви кинете в каструлю овочі. Якщо бульйон вариться на рибі, то він все одно вийде каламутним.

Єдина риба, яка дає прозорий бульйон – це судак.

Ще один нюанс пов’язаний з морквиною – якщо натерти її на терці та кинути в бульйон, вона надасть жовтуватий колір. Тому морквину краще нарізати ножем.

А якщо бульйон вже вийшов каламутним, то до нього потрібно додати білок яйця – він висвітлить страву. Після додавання яйця, варіть бульйон ще 5 хвилин.

Ви будете здивовані! Навіщо досвідчені господині додають у супи цукор

понеділок, 14 жовтень 2024, 0:10

У холодну пору року знову стануть актуальними гарячі та смачні перші страви, які допомагають вгамувати голод та зігрітися, передають Патріоти України. Будь-який кухар має свої секрети, які дозволяють приготувати ідеальний суп. На перший погляд може зда...

Ви точно це готували! Медики назвали найшкідливішу страву з картоплі

неділя, 13 жовтень 2024, 23:10

Серед українців страви з картоплі надзвичайно популярні. Проте не всі вони однакові корисні. Медики стверджують, що серед них є ті, які можуть завдати вашому здоров'ю серйозної шкоди. Зокрема, не слід вживати смажену картоплю. Про це пише pixelinform, ...