Все просто! Як каламутний бульйон зробити прозорим

Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно на початку приготування покласти інгредієнт, який прибере з супу каламутність, передають Патріоти України.

Мутність бульйону залежить від м’яса. Найсмачніші і насичені бульйони виходять із м’яса на кісточці.

Подробиці

Прекрасно – якщо м’ясо свіже. Якщо ж воно було заморожене, його перед приготуванням супу потрібно розморозити повністю, промити і залити холодною водою.

Для отримання чистого відвару при варінні потрібно покласти в нього очищену цибулину, яку після приготування з супу можна прибрати.

Пінку з супу потрібно знімати, інакше бульйон буде каламутний.

Також не варто накривати каструлю кришкою під час приготування.

Якщо бульйон вариться на курячому м’ясі – його потрібно солити перед тим, як ви кинете в каструлю овочі. Якщо бульйон вариться на рибі, то він все одно вийде каламутним.

Єдина риба, яка дає прозорий бульйон – це судак.

Ще один нюанс пов’язаний з морквиною – якщо натерти її на терці та кинути в бульйон, вона надасть жовтуватий колір. Тому морквину краще нарізати ножем.

А якщо бульйон вже вийшов каламутним, то до нього потрібно додати білок яйця – він висвітлить страву. Після додавання яйця, варіть бульйон ще 5 хвилин.

Їжте ці “фрукти довголіття” - вони омолоджують кишечник і зміцнюють серце

неділя, 7 грудень 2025, 10:07

Багато хто вважає фрукти абсолютно безпечною перекускою, але це не завжди так, передають Патріоти України. Значна частина фруктів містить багато простих цукрів, що перевантажують підшлункову залозу та печінку й можуть спричиняти набір ваги. Фахівці рад...

Спалює жир, знижує холестерин і ризик інфаркту! Просто пийте цей напій щоранку

неділя, 7 грудень 2025, 9:15

Здорове харчування та регулярна активність - основа довгого життя. Лікарі радять доповнювати раціон продуктами з високим вмістом антиоксидантів, які уповільнюють старіння і зменшують ризик хронічних хвороб. Одним із таких «супернапоїв» вважається звича...