Ви будете здивовані! Чому не варто їсти вівсянку щоранку

Серед українців найпопулярнішим сніданком є вівсянка. Її вважають надзвичайно корисним продуктом, адже в ній міститься чимала кількість клітковини. Однак, не все так однозначно, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Виявляється, кажуть дієтологи, щоденне вживання вівсянки може стати причиною погіршення вашого самопочуття.

Насамперед, в організмі різко зростає рівень цукру. Це пояснюється тим, що більшість полюбляє підсолоджувати сніданок, додавати до вівсянки шоколадну стружку, банани чи інші солодкі продукти. Як результат, її поживність зменшується.

До того ж, вівсянка містить у великій кількості фітинову кислоту. Ця речовина затримує всмоктування кальцію в кишківнику. Більше того, фітинова кислота ще й вимиває цей важливий мікроелемент з наших кісток.

За даними ВООЗ, саме зайва кількість фітинової кислоти в продуктах, які ми вживаємо щодня, в 50% випадків є причиною розвитку залізодефіцитної анемії.

Насамкінець, вівсянка — це досить калорійний продукт, який викликає важкість в животі. Багаточисленними дослідженнями було доведено, що спершу вживання великої кількості круп щодня викликає покращення перистальтики, однак, з часом, це стає причиною розвитку синдрому роздратованого кишківника.

Тому не слід їсти вівсянку на регулярній основі. Краще вживати її в обід або чергувати з іншими сніданками, в тому числі й крупами.

Джерело: ТСН.ua

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...