
Серед українців найпопулярнішим сніданком є вівсянка. Її вважають надзвичайно корисним продуктом, адже в ній міститься чимала кількість клітковини. Однак, не все так однозначно, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Виявляється, кажуть дієтологи, щоденне вживання вівсянки може стати причиною погіршення вашого самопочуття.
Насамперед, в організмі різко зростає рівень цукру. Це пояснюється тим, що більшість полюбляє підсолоджувати сніданок, додавати до вівсянки шоколадну стружку, банани чи інші солодкі продукти. Як результат, її поживність зменшується.
До того ж, вівсянка містить у великій кількості фітинову кислоту. Ця речовина затримує всмоктування кальцію в кишківнику. Більше того, фітинова кислота ще й вимиває цей важливий мікроелемент з наших кісток.
За даними ВООЗ, саме зайва кількість фітинової кислоти в продуктах, які ми вживаємо щодня, в 50% випадків є причиною розвитку залізодефіцитної анемії.
Насамкінець, вівсянка — це досить калорійний продукт, який викликає важкість в животі. Багаточисленними дослідженнями було доведено, що спершу вживання великої кількості круп щодня викликає покращення перистальтики, однак, з часом, це стає причиною розвитку синдрому роздратованого кишківника.
Тому не слід їсти вівсянку на регулярній основі. Краще вживати її в обід або чергувати з іншими сніданками, в тому числі й крупами.
Насіння гарбуза - справжній скарб природи, про користь якого знають небагато. Вчені підтверджують, що вони допомагають знизити рівень холестерину, захищають серцево-судинну систему, мають протизапальні та антиоксидантні властивості, а також підтримують...
На полицях супермаркетів - широкий вибір рослинний олій: від соняшникової до оливкової. Вони відрізняються за смаком, але ключова різниця - ступінь очищення: рафінована (очищена) і нерафінована (пройшла лише механічну фільтрацію), передають Патріоти Ук...