Серед українців найпопулярнішим сніданком є вівсянка. Її вважають надзвичайно корисним продуктом, адже в ній міститься чимала кількість клітковини. Однак, не все так однозначно, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Виявляється, кажуть дієтологи, щоденне вживання вівсянки може стати причиною погіршення вашого самопочуття.
Насамперед, в організмі різко зростає рівень цукру. Це пояснюється тим, що більшість полюбляє підсолоджувати сніданок, додавати до вівсянки шоколадну стружку, банани чи інші солодкі продукти. Як результат, її поживність зменшується.
До того ж, вівсянка містить у великій кількості фітинову кислоту. Ця речовина затримує всмоктування кальцію в кишківнику. Більше того, фітинова кислота ще й вимиває цей важливий мікроелемент з наших кісток.
За даними ВООЗ, саме зайва кількість фітинової кислоти в продуктах, які ми вживаємо щодня, в 50% випадків є причиною розвитку залізодефіцитної анемії.
Насамкінець, вівсянка — це досить калорійний продукт, який викликає важкість в животі. Багаточисленними дослідженнями було доведено, що спершу вживання великої кількості круп щодня викликає покращення перистальтики, однак, з часом, це стає причиною розвитку синдрому роздратованого кишківника.
Тому не слід їсти вівсянку на регулярній основі. Краще вживати її в обід або чергувати з іншими сніданками, в тому числі й крупами.
Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість, передають Патріот...
Варіння курячих яєць здається дуже простим завданням, проте багато хто стикається з тим, що вони погано чистяться. Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Через це вони важко піддаються чищенню, передають Патріоти Ук...