
Серед українців найпопулярнішим сніданком є вівсянка. Її вважають надзвичайно корисним продуктом, адже в ній міститься чимала кількість клітковини. Однак, не все так однозначно, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Виявляється, кажуть дієтологи, щоденне вживання вівсянки може стати причиною погіршення вашого самопочуття.
Насамперед, в організмі різко зростає рівень цукру. Це пояснюється тим, що більшість полюбляє підсолоджувати сніданок, додавати до вівсянки шоколадну стружку, банани чи інші солодкі продукти. Як результат, її поживність зменшується.
До того ж, вівсянка містить у великій кількості фітинову кислоту. Ця речовина затримує всмоктування кальцію в кишківнику. Більше того, фітинова кислота ще й вимиває цей важливий мікроелемент з наших кісток.
За даними ВООЗ, саме зайва кількість фітинової кислоти в продуктах, які ми вживаємо щодня, в 50% випадків є причиною розвитку залізодефіцитної анемії.
Насамкінець, вівсянка — це досить калорійний продукт, який викликає важкість в животі. Багаточисленними дослідженнями було доведено, що спершу вживання великої кількості круп щодня викликає покращення перистальтики, однак, з часом, це стає причиною розвитку синдрому роздратованого кишківника.
Тому не слід їсти вівсянку на регулярній основі. Краще вживати її в обід або чергувати з іншими сніданками, в тому числі й крупами.
Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...
Квашена капуста часто готується про запас, але навіть правильно зроблений продукт може зіпсуватися завчасно. Найчастіше причиною є помилки під час зберігання: неправильна температура, невідповідний посуд або недостатній рівень розсолу. Якщо не створити...