Ви будете здивовані! Навіщо досвідчені господині додають у тісто томатний сік

Головними інгредієнтами для приготування тіста є борошно, вода, цукор, дріжджі та рослинна олія, передають Патріоти України.

Однак господарки нерідко намагаються експериментувати.

Подробиці

Іноді додають яйця, манку, молоко, мінеральну воду та інші додаткові інгредієнти.

У деяких випадках випічка справді виграє від цього.

Є ще один простий компонент, який дозволить значно покращити смакові якості страви.

Йдеться про напій, який дуже рідко додають у тісто. Це томатний сік.

Що цей продукт дає тісту

Цей інгредієнт має одразу кілька переваг. По-перше, з ним тісто перестає липнути до рук.

По-друге, борошняний напівфабрикат починає краще тримати начинку майже в будь-якій кількості. Це дуже доречно при приготуванні закритих пирогів.

По-третє, тісто стає значно м’якшим і ніжнішим. Ці властивості зберігаються і через кілька годин після того, як випічка опинилася на столі.

Про що важливо пам’ятати

Головний нюанс – це обсяг томатного соку, що використовується. Досвідчені господині рекомендують додавати склянку соку на 350 г борошна.

Використовувати можна і томатну пасту. Тоді дві ложки цього продукту потрібно розвести у склянці простої води.

Джерело: ПростоВей

Їжте ці “фрукти довголіття” - вони омолоджують кишечник і зміцнюють серце

неділя, 7 грудень 2025, 10:07

Багато хто вважає фрукти абсолютно безпечною перекускою, але це не завжди так, передають Патріоти України. Значна частина фруктів містить багато простих цукрів, що перевантажують підшлункову залозу та печінку й можуть спричиняти набір ваги. Фахівці рад...

Спалює жир, знижує холестерин і ризик інфаркту! Просто пийте цей напій щоранку

неділя, 7 грудень 2025, 9:15

Здорове харчування та регулярна активність - основа довгого життя. Лікарі радять доповнювати раціон продуктами з високим вмістом антиоксидантів, які уповільнюють старіння і зменшують ризик хронічних хвороб. Одним із таких «супернапоїв» вважається звича...