Запам’ятайте одне просте правило! Що спочатку обсмажують для плову

Для того щоб плов вийшов смачним та ароматним, важливо правильно до нього додавати інгредієнти, передають Патріоти України.

У кожної господині свій рецепт цієї страви, але багато хто все ще сперечається про те, в якій черговості потрібно смажити м’ясо та овочі для того, щоб вони максимально розкрили свій смак та запах.

Подробиці

Секрет класичного плову простий.

Якщо потрібно обсмажити цибулю та м’ясо, то в першу чергу слід покласти на сковороду цибулю. Коли вона буде готова і покриється золотистою скоринкою, до неї додається м’ясо.

Саме таким чином олія вбере смак і запах цибулі і передасть її м’ясу, а інакше вийде, що цибуля буде варитись в м’ясному бульйоні.

При цьому важливо не перемішувати одразу продукти. Справа в тому, що м’ясо повинне злегка вкритися скоринкою, «схопитися», щоб не віддати всі соки і залишатися соковитим. Після цього все можна перемішати і дати продуктам обсмажитись з іншого боку.

Тільки після цього до сковороди вирушає морква. Досвідчені кулінари також радять не перемішувати одразу всі продукти в сковороді, а дати моркві трохи попотіти на м’ясі.

Вже після того, як морква стане м’якшою, її можна змішати з цибулею та м’ясом.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...