Для того щоб плов вийшов смачним та ароматним, важливо правильно до нього додавати інгредієнти, передають Патріоти України.
У кожної господині свій рецепт цієї страви, але багато хто все ще сперечається про те, в якій черговості потрібно смажити м’ясо та овочі для того, щоб вони максимально розкрили свій смак та запах.
Секрет класичного плову простий.
Якщо потрібно обсмажити цибулю та м’ясо, то в першу чергу слід покласти на сковороду цибулю. Коли вона буде готова і покриється золотистою скоринкою, до неї додається м’ясо.
Саме таким чином олія вбере смак і запах цибулі і передасть її м’ясу, а інакше вийде, що цибуля буде варитись в м’ясному бульйоні.
При цьому важливо не перемішувати одразу продукти. Справа в тому, що м’ясо повинне злегка вкритися скоринкою, «схопитися», щоб не віддати всі соки і залишатися соковитим. Після цього все можна перемішати і дати продуктам обсмажитись з іншого боку.
Тільки після цього до сковороди вирушає морква. Досвідчені кулінари також радять не перемішувати одразу всі продукти в сковороді, а дати моркві трохи попотіти на м’ясі.
Вже після того, як морква стане м’якшою, її можна змішати з цибулею та м’ясом.
Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...
Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...