Здивуйте рідних! Апельсинова сирна паска - смачний рецепт від кондитера Вікторії Назаренко

До світлого свята Великодня залишаються лічені дні. І якщо у вас є можливість спекти паску, вже сьогодні варто підібрати рецепт. Адже треба заздалегідь придбати продукти, передають Патріоти України.

Рецептом апельсинової сирної паски поділилася київський кондитер Вікторія Назаренко.

— Апельсинова паска дуже смачна та ароматна, — каже Вікторія Назаренко. — Випекти її можна попередньо і, упакувавши після остигання в пакет, зберігати близько тижня при кімнатній температурі. При цьому важливо уникати прямих сонячних променів.

Апельсинова сирна паска

З розрахунку на три невеликі пасочки діаметром 10 см візьміть такі продукти.
Опара:
  • 20 г свіжих дріжджів (7 г сухих)
  • 120 г молока
  • 25 г цукру
  • 20 г борошна
Тісто:
  • 1/3 ч. л. солі
  • 3 яйця
  • 140 г цукру
  • 250 г сиру (9%)
  • 0,5 упаковки ванільного цукру
  • 50 г розтопленого вершкового масла
  • 320 г борошна
  • цедра 1−2 апельсинів
  • курага (на смак), близько 100 г
  • сік 1 апельсина (для замочування кураги) ⠀
Глазур:
  • 150 г цукрової пудри
  • 20−25 г апельсинового соку (це сік половини одного невеликого апельсина)
  • цедра 1−2 апельсина
Приготування:
1. Замочити курагу в апельсиновому соку на кілька годин, злити сік, віджати курагу і нарізати кубиками. Можна взяти будь-які сухофрукти, але не більше ніж 100 г.
2. Змішати опару, в молоко тепле (до 30 градусів) додати всі інгредієнти для опари, залишити в теплому місці (до 35−40 градусів) на 15 хвилин, накривши плівкою. Вона має підійти.
3. Сир перетерти через сито або пробити блендером. Масло розтопити.
4. Збити яйця з цукром та ванільним цукром.
5. В опару додати сіль, сир, цедру двох апельсинів, розмішати.
6. Додати яйця і розмішати, додати охолоджене розтоплене масло.
7. Взяти 2 ст. л. борошна від загальної маси та змішати з курагою.
8. Просіяти борошно та додати частинами. Замісити лопаткою липке тісто. Накрити рушником. Залишити на годину у теплі.
9. Додати до тіста курагу. Перемішати. Тісто буде липким.
10. Заповнити форми наполовину тістом. Залишити для вистоювання на 35 хв. у теплому місці.
11. Випікаємо в режимі «Конвекція» при 180 градусах 10 хвилин, потім на 165 град. 30−40 хвилин, перевіряємо шпажкою готовність.
І смачного!

— Які лайфхаки порадите, щоб паска вийшла ідеальною?

— Різко паску з духовки діставати не варто, залиште на якийсь час у відкритій духовці. Важливо готувати випічку в хорошому настрої і точно виконувати інструкції.

— Як краще декорувати паску?

— Охололі паски прикрашаємо глазур'ю. Цедру, пудру та сік потрібно розтерти віночком. Регулюйте густоту соком або пудрою, щоб глазур не була дуже рідкою. Прикрашаємо апельсиновими цукатами.

А ви це знали? Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

середа, 22 січень 2025, 6:59

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...

Є секрет! Що додати до курячого бульйону при варінні, щоб він вийшов неймовірно смачним

середа, 22 січень 2025, 6:12

Багато кулінарів досить часто беруться за приготування курячого бульйону, передають Патріоти України. І з кожним разом гурманам все більше хочеться досягти появи у страви яскравішого смаку. Секретом приготування запашного курячого бульйону є використан...