До світлого свята Великодня залишаються лічені дні. І якщо у вас є можливість спекти паску, вже сьогодні варто підібрати рецепт. Адже треба заздалегідь придбати продукти, передають Патріоти України.
Рецептом апельсинової сирної паски поділилася київський кондитер Вікторія Назаренко.
— Апельсинова паска дуже смачна та ароматна, — каже Вікторія Назаренко. — Випекти її можна попередньо і, упакувавши після остигання в пакет, зберігати близько тижня при кімнатній температурі. При цьому важливо уникати прямих сонячних променів.
Апельсинова сирна паска
З розрахунку на три невеликі пасочки діаметром 10 см візьміть такі продукти.
Опара:Тісто:
- 20 г свіжих дріжджів (7 г сухих)
- 120 г молока
- 25 г цукру
- 20 г борошна
Глазур:
- 1/3 ч. л. солі
- 3 яйця
- 140 г цукру
- 250 г сиру (9%)
- 0,5 упаковки ванільного цукру
- 50 г розтопленого вершкового масла
- 320 г борошна
- цедра 1−2 апельсинів
- курага (на смак), близько 100 г
- сік 1 апельсина (для замочування кураги) ⠀
Приготування:
- 150 г цукрової пудри
- 20−25 г апельсинового соку (це сік половини одного невеликого апельсина)
- цедра 1−2 апельсина
1. Замочити курагу в апельсиновому соку на кілька годин, злити сік, віджати курагу і нарізати кубиками. Можна взяти будь-які сухофрукти, але не більше ніж 100 г.
2. Змішати опару, в молоко тепле (до 30 градусів) додати всі інгредієнти для опари, залишити в теплому місці (до 35−40 градусів) на 15 хвилин, накривши плівкою. Вона має підійти.
3. Сир перетерти через сито або пробити блендером. Масло розтопити.
4. Збити яйця з цукром та ванільним цукром.
5. В опару додати сіль, сир, цедру двох апельсинів, розмішати.
6. Додати яйця і розмішати, додати охолоджене розтоплене масло.
7. Взяти 2 ст. л. борошна від загальної маси та змішати з курагою.
8. Просіяти борошно та додати частинами. Замісити лопаткою липке тісто. Накрити рушником. Залишити на годину у теплі.
9. Додати до тіста курагу. Перемішати. Тісто буде липким.
10. Заповнити форми наполовину тістом. Залишити для вистоювання на 35 хв. у теплому місці.
11. Випікаємо в режимі «Конвекція» при 180 градусах 10 хвилин, потім на 165 град. 30−40 хвилин, перевіряємо шпажкою готовність. І смачного!
— Які лайфхаки порадите, щоб паска вийшла ідеальною?
— Різко паску з духовки діставати не варто, залиште на якийсь час у відкритій духовці. Важливо готувати випічку в хорошому настрої і точно виконувати інструкції.
— Як краще декорувати паску?
— Охололі паски прикрашаємо глазур'ю. Цедру, пудру та сік потрібно розтерти віночком. Регулюйте густоту соком або пудрою, щоб глазур не була дуже рідкою. Прикрашаємо апельсиновими цукатами.
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...
Ідеально підібране поєднання продуктів, що створює дійсно святкову страву, яка стане як головною стравою столу,так і головною прикрасою, передають Патріоти України. Червона морква надає цьому плову мальовничого вигляду. Барбарис і родзинки борються за...