Зрадники, втікачі і корупціонери: Хто з них носить найвищу нагороду країни (фото, документи)

Дуже шкода, що саме такі люди носять найвищу нагороду країни, розділяючи звання Героя України з справжніми героями.

Микола Романчук. Фото: Обозреватель.

Герой України - найвища державна нагорода країни, яку вручають за виняткові досягнення і героїчні вчинки. За весь час незалежності України цю найвищу нагороду отримали всього 419 осіб: герої, що боролися на Донбасі, ліквідатори аварії на ЧАЕС, видатні вчені, діячі культури і спорту, герої Небесної Сотні. А також одіозні члени Партії регіонів, корупціонери і зрадники, що агітували за анексію Криму. Обозреватель підготував список людей, які, абсолютно незрозуміло чому, продовжують офіційно залишатися Героями України, передають Патріоти України.


Борис Дейч

"На виборчій дільниці багато людей, які йдуть і йдуть, щоб віддати свій голос щоб Крим був, як і раніше, територією Російської Федерації", - Герой України Борис Дейч. Саме такі слова промовив, член Партії регіонів, народний депутат VII скликання 16 березня 2014 року в день проведення Кремлем так званого "референдуму" в анексованому Криму.

Буквально за рік до цього Дейч отримав з рук Януковича нагороду Герой України з формулюванням: "за визначний особистий внесок у державне будівництво, багаторічну плідну громадсько-політичну діяльність, високий професіоналізм".

Примітно, що вже після своєї агітації на користь окупанта Дейч був присутній на засіданнях в Раді в 2014 році, але так і не був затриманий. Як і не був позбавлений вищої нагороди України.

Февзі Якубов

Активно радів анексії Криму і ректор Кримського державного інженерно-педагогічного університету Февзі Якубов. Він же активно вмовляв кримських татар не виступати проти агресії Росії. Заслуги ректора не залишилися непоміченими Москвою, його, як і десяток інших колабораціоністів, відібрали для зустрічі зі спецкомісією Ради Європи, яка мала розслідувати утиски нацменшин в Криму.


Свою нагороду Февзі Якубов отримав з рук Леоніда Кучми за 10 років до анексії Криму 4 жовтня 2004, за видатні особисті заслуги перед Українською державою.

Микола Бойко

Радів анексії і ще один Герой України - Микола Бойко, колишній директор компанії "Массандра". "По духу ми росіяни, і, звичайно, є ейфорія. Ми щасливі, що повернулися на батьківщину", - заявляв Микола Бойко після того, як Кремль спробував узаконити свою агресію на півострові за допомогою "референдуму".

Але радість колабораціоніста тривала недовго, виноробний комбінат "Масандра" в березні 2016 року перейшов у власність Управління справами президента Росії. А сам Микола Бойко тепер ховається від Кремля.

А Героєм він був названий ще влітку 2009 року при президенті Вікторі Ющенку, який говорив тоді про "заслуги перед Україною у збереженні та примноженні кращих традицій вітчизняного виноградарства та виноробства".

Олександр Баталін

"Ми прийняли рішення: відкрито проголосували на референдумі. Я дуже радий, що я в рідній Росії", - слова належать Герою України Олександру Баталіну, директору кримського заводу "Фіолент", який виробляє електроінструменти.

Саме за діяльність на цьому заводі Баталін і отримав з рук Януковича в 2012 році найвищу нагороду країни з формулюванням "за визначний особистий внесок у зміцнення промислового потенціалу України".

Микола Романчук

У струнких лавах корупціонерів-Героїв виявився і скандальний володар золотих підземель, екс-заступник губернатора Миколаївської області Микола Романчук.

Тепер Баталін приймає з рук окупантів нові нагороди, які відзначають плідну роботу підприємства на військово-промисловий комплекс Росії.

Тетяна Засуха

Ще один Герой України - "регіоналка", дружина екс-губернатора Київщини, відома своєю рейдерською діяльністю, Тетяна Засуха. Героя України вона отримала за розпорядженням Леоніда Кучми ще в 2003 році.

Можливо, причиною такого рішення стало те, що Герой України перетворила село Ковалівки в Васильківському районі Київської області в власне родове гніздо. Правда, через пару років тодішній глава МВС Луценко підозрював її чоловіка в нецільовому використанні бюджетних коштів в розмірі 2 млн грн.

Як виявило розслідування відділу по боротьбі з організованою злочинністю, подружжя Засух часто плутало державні гроші зі своїми, а на їх "родову вотчину" витрачалися мільйони бюджетних коштів. Одна дорога в 6,2 кілометра обійшлася державі в 10 мільйонів гривень.

Сергій Бондарчук

Ще один Герой України - колишній глава державної компанії "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук, якого в минулому році військова прокуратура України запідозрила у привласненні 7,5 мільйона доларів.

Він був оголошений в розшук, в тому числі і по лінії Інтерполу, але спокійно проживає у Великобританії, де очікує надання політичного притулку. Саме ця людина в 2010 році з рук Ющенка отримала звання Героя, з формулюванням за "видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку військово-технічного співробітництва та піднесення міжнародного авторитету".

Микола Романчук

У струнких лавах корупціонерів-Героїв виявився і скандальний володар золотих підземель, екс-заступник губернатора Миколаївської області Микола Романчук. Судячи з відкритих проти нього справ, Герой України, у вільний від перерахунку "фашистських хрестів" і валіз з доларами час, займався тим, що банкрутив найбільшу в Україні верф "Океан", фігурував в тіньових схемах з російськими олігархами, роздавав матеріальну допомогу по 440 тисяч гривень і "віджимав" елітні квартири в Києві. У підсумку, за Героєм тягнеться величезний шлейф з кримінальних проваджень, велика частина яких, з незрозумілих причин, закривалася місцевими правоохоронцями.

Можливо, саме така діяльність Миколи Романчука була оцінена президентом України Віктором Ющенком в 2007 році. "За видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку вітчизняного суднобудування, впровадження сучасних технологій виробництва, багаторічну плідну працю та суспільно-політичну діяльність", - свідчить постанова президента.

Саме такі люди носять найвищу нагороду країни, розділяючи звання Героя України з справжніми героями. Такими як солдат Сергій Цимбал, який пожертвував своїм життям на Донбасі, прикривши відхід розвідгрупи або старший лейтенант Іван Зубков, який обороняв аеропорт Донецька і викликав вогонь артилерії на себе.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В окупантів було багато вбитих та поранених: Радник мера Маріуполя розповів цікаві подробиці щодо удару по базі в селищі Бабах-Тарама

неділя, 28 квітень 2024, 18:42

У ніч на 24 квітня атакували базу окупантів у селищі Бабах-Тарама за 40 км від окупованого Маріуполя. Приліт збігся в часі з повідомленнями у західних ЗМІ, що цього дня українці вперше використали далекобійні ATACMS. Радник міського голови Маріуполя Пе...

"Ця зброя ще буде виготовлятися": Дипломат пояснив, що для України значать два пакети допомоги від Пентагона

неділя, 28 квітень 2024, 18:28

Юрій Щербак, колишній Посол України в Ізраїлі, США, Канаді, пояснив, що для України значать два пакети допомоги про які заявляв міністр оборони США Ллойд Остін, передають Патріоти України. "Під час останнього засідання Rammstein Ллойд Остін, міністр об...