Так легше красти на "вугіллячку": Адмінсуд Києва не став скасовувати "Роттердам+"

За даними експертів, ціна вугілля за формулою "Роттердам плюс" становить 63 долара за тонну, тоді як ціна за тонну вугілля без формули становить 44,2 долара за тонну.

Адміністративний суд столиці відмовив у задоволенні позову щодо відміни "Роттердаму+". Про це написав у своєму Facebook позивач Андрій Герус, передають Патріоти України.

"Суддя Іщук прийняв рішення відмовити у задоволені позову щодо відміни "Роттердаму+". Шість наших сьогоднішніх клопотань про залучення свідків, Амку, міністра енергетики - відхилено. Оцей тижневий суддівський спринт (на прохання НКРЕКП) завершився прогнозовано", - заявив він.

"Ідемо в апеляцію", - окреслив він подальші плани.

Як повідомлялося раніше, у березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

З урахуванням ПДВ новий тариф для них становитиме близько 130 копійок за 1кВт/год. До цього він становив 118 копійок за 1кВт/год.

За даними експертів, ціна вугілля за формулою "Роттердам плюс" становить 63 долара за тонну, тоді як ціна за тонну вугілля без формули становить 44,2 долара за тонну.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...