Одна з причин, чого найманці перетворились на нелюдів: Підраховано сумарні втрати "гібридів" за час останніх боїв на Світлодарській дузі

Низька боєготовність та невміле планування атак на позиції ЗСУ призвели до найбільших втрат на цій ділянці з часів битви за Дебальцеве. Оскаженілі від власної крові росіяни виміщували свою злобу на поранених та полонених українцях.

На Світлодарській дузі. Ілюстраця: 24tv.ua.

Аналітики групи "Інформаційний спротив" підрахували загальні втрати терористів у боях на Світлодарській дузі. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"За загальними підрахунками групи ІС, протягом 18-20 грудня, під час бойових дій в районі Світлодарської дуги, до обласної клінічної лікарні ім. Калініна в окупованому Донецьку, надійшло 42 тіла загиблих бойовиків і близько 70 поранених", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що протягом дня та ночі 18 грудня на Світлодарській дузі відбувся важкий бій. За офіційними даними в української сторони 6 загиблих, за інформацією волонтерів - 19 загиблих.

В результаті контратаки українські військові взяли під контроль кілька опорних пунктів НВФ «ДНР» на Світлодарськ дузі: "Кікімора", "Хрест" і "Зірка".

Як повідомлялося, за підсумками бою на Світлодарській дузі 18 грудня українські бійці перехопили ініціативу, відкинули противника і зробили контратаку у фланг супротивникові.

Ворог був змушений відійти, кинувши при цьому військове майно та обладнання російського виробництва. За оприлюдненими у зазначеному повідомленні даними української розвідки, втрати бойовиків склали не менше 25 чоловік вбитими і 30 поранених.

У результаті бойових дій на Світлодарській дузі п'ять українських військовослужбовців загинули, 16 поранені, травмовані або контужені. Ці втрати українські війська зазнали на Світлодарській дузі і в результаті обстрілу ворожих з важкого озброєння.

Олександр Марченко (більш відомий під ніком Serg Marco) розповів про перебіг подій на Світлодарській дузі.

Відомий журналіст Юрій Бутусов сьогодні підсумував наслідки боїв на Світлодарській дузі.

Патріоти України також опублікували імена, біографії та фото загиблих на Світлодарській дузі Героїв.

Волонтер Мирослав Гай повідомив про жахливі тортури над українськими полоненими, що були захоплені на Свтілодарській дузі.

Волонтер Семен Кабакаєв розповів подробиці жахливої трагедії.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...