"Підпал "Інтера" був вигідний Фірташу і Льовочкіну", - Шкіряк

Радник міністра внутрішніх справ вважає, що ситуація з телеканалом "Інтер" вимагає прийняття законів, які унеможливлять будь-який вплив російських ЗМІ в Україні.

Зорян Шкіряк. Фото: telegraf.com.ua.

Телеканал "Інтер" до цього дня є "точкою кипіння" у всіх ЗМІ і соціальних мережах. На питання, кому була вигідна ця провокація, свою версію висунув радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк. За його словами, мотив для провокації був у власників телеканалу Льовочкіна і Фірташа, повідомляють Патріоти України.

"Це моя особиста точка зору, як громадянина України, емоції в сторону, треба дати працювати законам" - стверджує Шкіряк.

Він переконаний, що зараз стоїть гостра необхідність в ухваленні законів, що виключають будь-яку можливість російським ЗМІ впливати на Україну.

"Відповідні законопроекти будуть прийняті, які унеможливлять вплив деструктивних прокремлівських ворожих ЗМІ, в завуальованій, а іноді у відкритій формі здійснювати інформаційний терор проти України", - повідомив він в ході інтерв'ю журналістам.

Як повідомляли Патріоти України, на вулиці Щусєва, 23, де знаходиться офіс "Інтер", невідомі запалили шини. Поліція затримала кілька активістів.

Пізніше стало відомо від речниці столичної поліції Оксани Блищик, що в приміщення кинули "коктейль Молотова".

Біля підпаленої в Києві будівлі, де знаходиться інформаційна служба телеканалу "Інтер", виявили міну.

Також стало відомо, що співробітники "Інтера" під будь-якими приводами відмовляють правоохоронцям в отриманні відеозаписів з камер спостереження.

Начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція затримала і доставила в Шевченківське районне управління 6 осіб.

Пожежі передував мітинг біля будівлі телеканалу. Активісти вимагали припинити роботу каналу, звинувачуючи "Інтер" у тому, що він працює як пропагандистський ЗМІ Росії. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, в будівлі було кілька загорянь. За фактами подій 4 вересня поліція відкрила провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Глава держави також доручив міністру внутрішніх справ Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва та в цілому в Україні і тримати ситуацію на контролі.

В Європейському Союзі закликали до повного і незалежного розслідування подій, що відбулися в Україні навколо телеканалу "Інтер".

"Самі себе побили": Міністр юстиції Грузії зробив дивну заяву щодо протестувальників

п’ятниця, 10 травень 2024, 13:00

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що напади на протестувальників здійснювали самі ж активісти. Про це повідомляє NewsGeorgia, передають Патріоти України. "Я навіть не знаю, чи хтось сам себе бив, чи хтось інший застосовував до них фізичне на...

"Чинне законодавство передбачає досить суворі умови": Посол розповів, що чекає на українців призовного віку у Німеччині

п’ятниця, 10 травень 2024, 12:53

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер розповів про позицію уряду ФРН щодо українських чоловіків призовного віку, які опинилися у країні як біженці. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю "1+1" телеведучій Марічці Падалко, передають Патріоти України...