У Порошенка шокували коментарем щодо відставки Саакашвілі

В Адміністрації Президента повідомили, що Міхеїл Саакашвілі "зіграв на випередження", знаючи про те, що його відставка готувалася ще влітку.

Міхеїл Саакашвілі та Петро Порошенко. Фото:Обозреватель

В Адміністрації Президента повідомили, що Міхеїла Саакашвілі планували відправити у відставку ще влітку. Таку заяву працівники президентської канцелярії зробили в коментарі "Громадському", повідомляють Патріоти України.

"Відставка готувалась влітку, але під час особистої зустрічі Саакашвілі і президента було досягнуто домовленостей, що це відкладається за особистим зобов'язанням Саакашвілі виконати низку вимог", – зазначили в АП.

Також в адміністрації повідомили, що мова йшла, зокрема, про будівництво траси Одеса – Рені, запуск "єдиного вікна" на Одещині та деякі інші вимоги.

"Нічого з цього не було виконано. Саакашвілі просто зіграв на випередження, щоб це виглядало красивіше, сам пішов, а не відставили", – зауважили в канцелярії.

Крім того, вони додали, що указ про звільнення одеського губернатора буде готовим в середу, 9 листопада, коли Порошенко повернеться з відрядження у Словаччину.

Нагадаємо, 7 листопада голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі подав у відставку із посади, яку він обіймав.

Щоправда, в Адміністрації Президента запевнили, що Порошенко підпише його відставку, якщо Кабінет міністрів України внесе відповідне подання.

Тим часом в Україні відставка одеського губернатора викликала хвилю обговорення. Так, наприклад, політолог Віктор Небоженко заявив, що Президент отримав ще одного ворога.

Бачо Корчилава вважає, що політиків очікує нове протистояння, а екс-заступник Генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що Саакашвілі не збирається залишати Україну і займеться власною політичною діяльністю.


Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...