​Ода свині: Українські вегетаріанці протролили фестиваль коліїв та ковбасників в Закарпатті

Традиційно місто Геча Закарпатської області наприкінці січня приймає міжнародний фестиваль різників свиней "Діснотор".

Порося

Населений пункт розташований поряд з кордоном Угорщини. Містечко населяють переважно етнічні угорці. З давніх-давен населення Гечі передавало у спадок традиції приготування страв зі свинини, повідомляють Патріоти України з посиланням на znaj.ua.

В селищі до сих пір сусіди допомагають один одному різати свиню, коптити та виготовляти ковбасу, різні страви. Та кожен рік це дійство набуває міжнародного масштабу. У перекладі "Дісно" - свиня, а "тор" - поминки.

Традиційно фестиваль проходить на Соборній площі. Різники з усіх країн, яких ще називають гентешами, приїздять на Закарпаття, щоб поділись своїм умінням різати свиней. Гості фестивалю зможуть скуштувати традиційні угорські страви: шкварки, гурки, ковбаси, бограчі та інші. Смак страв доповнить насичений запах закарпатського вина.

Проте цього року вегетаріанці України написали вірш про свиню. Це протест стосовно фестивалю, який не відповідає їх переконанням. Вірш доволі ліричний. Його опублікував на Facebook Юрій Лівак.

З повагою до свині:

Пролетіло життя мов хвилина

Добрим словом ніхто не зігрів,

Що ти бачила, бідна скотина,

Лиш корито та засраний хлів.

І тоді, мов обрікши на муки,

Хтось встромив в твоє серце ножа

Ти збагнула, що люди тварюки,

І твоя відлетіла душа.

Ти далеко тепер, моя бджілко,

У своїм, у свинячім раю,

Я ж на кухні сиджу, п'ю горілку

І тебе потихеньку жую.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...