А ви це знали? Яке вершкове масло є найшкідливішим і чому воно кришиться

Більшість людей звикли вважати, щовершкове масло є дуже корисним та поживним продуктом. Однак, це стосується не усіх видів, які можна знайти на полицях в магазині. Тож, перш ніж намастити шматок масла на хліб, потрібно точно впевнитися у його якості, передають Патріоти України.

РедакціяFoodOboz зібрала інформацію та розповість, яке вершкове масло є найшкідливішим і чому воно кришиться.

Яке вершкове масло є шкідливим?

Перш за все, йдеться про вершкове масло, яке люди часто купують за знижкою. Однак, якість та безпека такого продукту дещо сумнівна. До того ж термін придатності такого акційного товару буде не тривалим, якщо не вже минув.

Окрім цього, велику шкоду організму несе спред, в основі якого суміш рослинних і тваринних жирів. Багатьом здається, що такий склад менш калорійний та дієтичний. Проте, це ніщо інше як ілюзія. Адже, все, що менше 80% – це вже не вершкове масло. Також спред містить у собі небезпечні речовини, які здатні подразнювати артерії та впливати на роботу шлунку.

Чому вершкове масло кришиться?

Деякі люди переконані у тому, що якщо вершкове масло кришиться, значить воно натуральне та безпечне. Але це міф. Масло кришиться у тому випадку, якщо його декілька разів заморожували та розморожували, а також коли порушені пропорції у складі.

Господиням на замітку! Що обов’язково треба додати у фарш для пельменів, біляшів і чебуреків

неділя, 28 липень 2024, 9:09

Соковитий фарш у багатьох стравах відіграє найважливішу роль, зокрема пельмені, біляші чи чебуреки можуть бути несмачними, якщо у тісто засунути невміло зроблений фарш, передають Патріоти України. Фарш для соковитих виробів треба робити не з пісного м’...

А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають оцет під час варіння картоплі

неділя, 28 липень 2024, 8:08

Якщо вам треба картопля, що не розварюється, добре тримає форму, зокрема під час нарізання на кубики чи слайси, то ця кулінарна порада для вас. Обов’язково додавайте оцет у воду, він не вплине на смак, проте покращить міцність верхнього шару картоплі, ...