Фастфуд - це смачно, просто та доступно, що робить таку їжу чи не найпопулярнішим способом вгамувати голод після роботи або тоді, коли немає бажання проводити час за приготуванням їжі, передають Патріоти України.
Однак, навіть якщо ви часто відвідуєте спортзал або можете пишатись швидким метаболізмом, регулярне вживання висококалорійної їжі з високим вмістом насичених жирів, натрію та цукру у жодному разі не є здоровим вибором.
Хоча час від часу можна вживати невеликі порції фастфуду не шкодячи своєму здоров'ю, дієтологи радять максимально скоротити таку їжу з раціону, щоб уникнути тяжких наслідків у майбутньому. На які саме наслідки варто очікувати, якщо щоденно зловживати такою їжею, розповіли в Eat This, Not That!
Збільшення ризику інсульту
Регулярне споживання фастфуду суттєво збільшує споживання натрію, яке з часом може підвищити артеріальний тиск і збільшити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту. Наприклад, подвійний чізбургер, картопля фрі та маленький молочний коктейль містять понад 1500 міліграмів натрію, що наближається до рекомендованої межі 2300 міліграмів на день.
Набір зайвої ваги
Гамбургер, картопля фрі та газована вода можуть становити щонайменше 1000 калорій за один прийом їжі. Щоденне споживання такої надмірної кількості калорій, може призвести до збільшення ваги.
Нестача клітковини
Якщо основу вашого раціону становить саме фастфуд, ймовірно ви не отримуєте оптимальну кількість необхідної організму клітковини. Низька кількість цільного зерна, горіхів, насіння та овочів у складі їжі з фастфуду, ускладнює отримання достатньої кількості клітковини та фітонутрієнтів, що може призвести до закрепу та підвищити ризик раку товстої кишки.
Підвищення рівня поганого холестерину
Ресторани, що спеціалізуються на їжі швидкого приготування, часто готують страви з високим вмістом насичених жирів. Таким чином, часто всього за один прийом їжі можна перевищити денну норму у 2000 калорій до 75%. Крім того, така їжа підвищує рівень поганого холестерину, що може збільшувати ризик серцево-судинних захворювань.
Втрата поживних речовин
Обираючи фастфуд, ви втрачаєте 4 важливих поживних речовин, а саме: кальцію, клітковини, вітаміну D та калію. Ці поживні речовини важливі для здоров'я шлунково-кишкової системи та підтримки здоров'я кісток.
Збільшення ризику розвитку діабету 2 типу
Споживання фастфуду понад 2 разів на тиждень призводить до розвитку діабету 2 типу, метаболічного синдрому та ішемічної хвороби серця. Таким чином важливо уникати такої їжі та дотримуватись збалансованої дієти, що містить овочі, цільні зерна і нежирні білки.
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...
Важливим етапом святкування Нового року завжди було позбавлення від усього непотрібного. Ще наші предки вірили, що так ви ніби "звільняєте" місце для добробту та щастя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Новий рік для багатьох людей є не п...