Буде дуже смачно! Як приготувати соус до будь-якого м’яса за 5 хвилин

За цим рецептом ви приготуєте неймовірно ароматний соус до будь-якого м’яса за кілька хвилин.

Подробиці

Цей соус відмінно підходить до шашлику та смаженого м’яса. Крім того, його можна використати як маринад.

Складові:

  • солодкий перець – ½ частина плода;
  • петрушка, кінза, базилік – по пучку;
  • перець чилі (пластівцями) – ½ чайної ложки;
  • орегано – 2 чайні ложки;
  • сіль, чорний перець (мелений) – за смаком;
  • часник – два зубчики;
  • помідори (в’ялені) – 10 г;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • оцет (винний) – 20 г;
  • бальзамічний соус – столова ложка.

Покрокове приготування

  1. Для з’єднання інгредієнтів використовують блендер. Для початку в чашу кладуть болгарський перець (очищений), потім черга за петрушкою, кінзою, базиліком.
  2. Слідом додають спеції – перець чилі, орегано, чорний перець.
  3. Потім кладуть часник, помідори, додають олію, оцет та бальзамічний соус. Змішують інгредієнти до однорідності та відправляють настоятися у холодильник на 15-20 хвилин.

Вже за списком інгредієнтів видно, що соус дуже ароматний та смачний. Деякі кулінари вважають його найкращою добавкою до шашлику або запеченого м’яса.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...