Чому курка виходить сухою: ТОП-3 помилки господинь, які не можна допускати

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно.

Подробиці

Куряче м’ясо, незважаючи на простоту приготування, що здається на перший погляд, потребує особливого підходу. Варто допустити лише кілька неточностей і м’ясо вийде дуже сухим.

Про які помилки потрібно пам’ятати

  1. Не забувайте про сіль

Деякі господині буквально бояться додавати сіль, бо вона нібито позбавляє м’ясо вологи та соковитості. Але без солі смачну курку запекти не вийде.

Досвідчені кухарі пропонують чудовий спосіб приготування, завдяки якому куряче м’ясо виходить соковитим та смачним.

Розчиніть у воді ложку солі і помістіть в розчин, що вийшов, курку на півгодини.

Це дозволить приготувати ідеальну страву.

2. Важливість маринаду

Жодна господиня не забуде замаринувати баранину, свинину чи яловичину, а ось курка часто залишається без цього важливого етапу.

В результаті м’ясо виходить сухим і не зовсім якісним.

Тому не забувайте відправити курку до маринаду хоча б на півгодини.

3. Неправильний вибір температури

Якщо ви оберете температуру 200 градусів і вище, то про соковиту курку можна навіть не мріяти. Так, за такого підходу скоринка однозначно з’явиться, але саме м’ясо залишиться сухим.

Тому намагайтеся обмежуватись 180 градусами. Цього цілком достатньо для того, щоб запекти смачну курку.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...