Чи потрібно додавати воду у фарш для котлет - хитрість господарок

При приготуванні котлет будь-яка господиня хоче отримати соковиту та смачну страву, передають Патріоти України.

Для цього застосовуються різні хитрощі, включаючи використання манки замість розмоченого м’якуша батона. Проте, є цікавий підхід, про який мало хто знає. Так, досвідчені кулінари радять додавати у фарш воду.

Для чого це потрібно

Вода дозволяє наситити фарш киснем. В результаті продукт вийде пишним. З такої основи вийдуть соковиті котлети.

Воду слід лити невеликими порціями. Робити це потрібно під час збивання фаршу. Через деякий час м’ясну основу слід відбити. Зазвичай процес здійснюється доти, доки фарш не перестане бути липким.

Інші рекомендації

Вода – далеко не єдиний інгредієнт, що забезпечує соковитість котлет. Замість води можна використовувати розтоплене вершкове масло. Його потрібно небагато: не більше 100 г на весь фарш.

Крім того, основа для котлет не повинна містити досить популярних, але все ж таки «сторонніх» для страви компонентів: це яйця, цибуля та картопля.

Чи потрібно мити гречку перед варінням чи обсмажуванням

понеділок, 24 червень 2024, 16:12

Господині поділяються на три типи. Представниці першої групи ніколи не промивають гречку, посилаючись на поради виробників, передають Патріоти України. Інші кулінари «обробляють» крупу водою лише перед варінням, а ось до обсмажування вони цього не робл...

Як приготувати омлет, що не опадає -хитрість кухарів

понеділок, 24 червень 2024, 15:20

У більшості людей найтепліші кулінарні спогади пов’язані зі стравами, які готували бабусі чи кухарі у дитячому садку, передають Патріоти України. Часто господині намагаються відтворити на домашній кухні такий самий омлет, як колись їли або бачили в дит...