Щодня на кухні господині стикаються з безліччю проблем, особливо в процесі готовки. При приготуванні їжі на решітці кухонної плити залишається жировий наліт, алюмінієвий посуд при неправильному використанні обростає чорними плямами, а сковорода починає пригорати, передають Патріоти України.
Пригорає сковорода – що робити?
Нині великою популярністю користуються сковорідки з антипригарним покриттям. Вони передбачені для того, що полегшити приготування страв та зменшити прилипання до поверхні.
Антипригарні сковороди вимагають особливо дбайливого догляду. Не рекомендується використовувати металеві прилади для перемішування, оскільки вони можуть зруйнувати захисну поверхню. Під час миття не можна користуватися губками, що дряпають, які виготовлені з металу, щоб не утворилися подряпини. Якщо антипригарний шар буде пошкоджений – їжа одразу почне прилипати.
Якщо ваша сковорода з антипригарним покриттям почала пригорати, то спробуйте метод прожарювання із сіллю. На дно посуду насипте велику сіль і прожарте на повільному вогні приблизно 5-10 хвилин. Зачекайте, поки наповнювач повністю охолоне. Потім приберіть сіль зі сковороди і промажте поверхню тонким шаром олії. Можна приступати до приготування.
Якщо цей спосіб не допоміг, то вже нічого не вдієш – ваша сковорода зіпсована. У такому разі доведеться придбати нову кухонну помічницю.
Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...
З приходом Великодніх свят багато родин готують традиційні частування — паски, пиріжки, різні солодощі. Однак ветеринари наголошують: власникам собак варто бути особливо уважними. Звичні великодні смаколики можуть становити смертельну небезпеку для чот...