Чим обробити сковорідку, щоб вона не пригорала -- простий та ефективний лайфхак

Щодня на кухні господині стикаються з безліччю проблем, особливо в процесі готовки. При приготуванні їжі на решітці кухонної плити залишається жировий наліт, алюмінієвий посуд при неправильному використанні обростає чорними плямами, а сковорода починає пригорати, передають Патріоти України.

Пригорає сковорода – що робити?

Нині великою популярністю користуються сковорідки з антипригарним покриттям. Вони передбачені для того, що полегшити приготування страв та зменшити прилипання до поверхні.

Антипригарні сковороди вимагають особливо дбайливого догляду. Не рекомендується використовувати металеві прилади для перемішування, оскільки вони можуть зруйнувати захисну поверхню. Під час миття не можна користуватися губками, що дряпають, які виготовлені з металу, щоб не утворилися подряпини. Якщо антипригарний шар буде пошкоджений – їжа одразу почне прилипати.

Якщо ваша сковорода з антипригарним покриттям почала пригорати, то спробуйте метод прожарювання із сіллю. На дно посуду насипте велику сіль і прожарте на повільному вогні приблизно 5-10 хвилин. Зачекайте, поки наповнювач повністю охолоне. Потім приберіть сіль зі сковороди і промажте поверхню тонким шаром олії. Можна приступати до приготування.

Якщо цей спосіб не допоміг, то вже нічого не вдієш – ваша сковорода зіпсована. У такому разі доведеться придбати нову кухонну помічницю.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...