Щодня на кухні господині стикаються з безліччю проблем, особливо в процесі готовки. При приготуванні їжі на решітці кухонної плити залишається жировий наліт, алюмінієвий посуд при неправильному використанні обростає чорними плямами, а сковорода починає пригорати, передають Патріоти України.
Пригорає сковорода – що робити?
Нині великою популярністю користуються сковорідки з антипригарним покриттям. Вони передбачені для того, що полегшити приготування страв та зменшити прилипання до поверхні.
Антипригарні сковороди вимагають особливо дбайливого догляду. Не рекомендується використовувати металеві прилади для перемішування, оскільки вони можуть зруйнувати захисну поверхню. Під час миття не можна користуватися губками, що дряпають, які виготовлені з металу, щоб не утворилися подряпини. Якщо антипригарний шар буде пошкоджений – їжа одразу почне прилипати.
Якщо ваша сковорода з антипригарним покриттям почала пригорати, то спробуйте метод прожарювання із сіллю. На дно посуду насипте велику сіль і прожарте на повільному вогні приблизно 5-10 хвилин. Зачекайте, поки наповнювач повністю охолоне. Потім приберіть сіль зі сковороди і промажте поверхню тонким шаром олії. Можна приступати до приготування.
Якщо цей спосіб не допоміг, то вже нічого не вдієш – ваша сковорода зіпсована. У такому разі доведеться придбати нову кухонну помічницю.
У своєму профілі в Instagram нутриціологиня Світлана Нікітчук розповіла про основні помилки, яких часто припускаються ті, хто бажає влітку схуднути та мати гарний вигляд, передають Патріоти України. Літньої пори на столі з'являється велика кількість се...
Автомобілі з автоматичною трансмісією значно зручніші для водіння, ніж з механікою. Проте, за неправильного використання, вони можуть витрачати більше пального. Експерти стверджують: якщо дотримуватися кількох простих правил, можна зменшити витрати пал...