Жири, які пригорають на поверхні сковороди утворюють чорний шар нагару, який досить складно видалити звичайним миючим засобом і губкою, передають Патріоти України.
Розчинити нагар на сковороді можна як спеціальними засобами, так і народними способами - все буде залежати від матеріалу сковорідки.
Поговоримо, напевно, про найпопулярніший матеріал для сковорідок. Очистити чавунну сковороду від товстого шару гару найпростіше. Для цього ви можете використовувати засоби, які можна купити в найближчому побутовому магазині. Також ви можете використовувати народні рецепти, які перевірені роками і сотнями господинь.
Змішуємо звичайну сіль з оцтом до утворення кашки і чистимо її чавунну сковороду зсередини, рясно наносячи дану кашку на губку з жорсткою поверхнею.
Прогріваємо чавунну сковороду на вогні. Даний метод очищення чавунної сковороди від пригорілої їжі підійде тим, у кого є своя дачна ділянка, на якій можна розвести багаття і прожарити на відкритому вогні брудну чавунну сковороду. При тривалому нагріванні на відкритому вогні, нагар сам почне відставати від поверхні сковороди.
Існує думка, що цей спосіб один з найефективніших способів при чищенні сковороди. Для цього змішайте перекис і соду в однорідну кашку. Перекису потрібно трохи, сода не повинна розчинятися повністю.
Тут доведеться проявити обережність: сковорідки з таким покриттям потребують ніжного догляду.
Даний народний метод підійде для власників чавунних, антипригарних і навіть керамічних сковорідок.
Відмова від кави може дати кілька відчутних ефектів, і вони залежать від того, наскільки регулярно ви її вживали раніше, передають Патріоти України.
Якщо ви втомилися від того, що картопля швидко проростає або стає зморщеною, Tesco поділилися простим лайфхаком, який допоможе зберегти її свіжою на шість місяців довше, передають Патріоти України. Головні поради для довгого зберігання картоплі:. Карто...