Після того, як сходи картоплі досягнуть 15 - 20 сантиметрів висоти, зазвичай проводиться перше підгортання картоплі.
Ранні сорти картоплі, які підгортати будуть вже в червні, не обробляють інсектицидами, тому що на момент збирання врожаю шкідливі речовини будуть у картоплі. Багато дачників, щоб уберегтися від шкідників та хвороб вдаються до народних засобів, розповідаємо які засоби використовують.
Фітофтороз - це ураження листя, стебел, ягід та бульби картоплі. Хвороба інтенсивно розвивається на початку цвітіння. Спочатку з’являються невеликі бурі плями, листя в’яне, чорніє, засихає, під дощем гниє. На нижній поверхні листка навколо плям у вологу погоду або при росі спостерігають білуватий павутиновий наліт. Попелиця - зелені крихітні глянцеві шкідники розміром до 3 мм оселяються на внутрішньому боці листя рослини, залишаючи на ньому характерний липкий шар.
Личинку жука-ковалика (лускуна) дротяника можна відрізнити від усіх інших личинок за жорстким, як дріт, тілом із лискучими покривами. Картопляний дротяник знищує картоплю нарівні з колорадським жуком. Але якщо колорадського жука можна легко виявити, то дротяник перебуває під землею, тож виявити та знищити його складніше.
Для боротьби з дротяником потрібно приготувати слабкий розчин мідного купоросу в розрахунку 100 г на відро води та оприскувати ним, щоб не обпалити листя одразу після дощу чи поливу
Капустянка звичайна є неприємним шкідників саду та городу. В кінці травня вона виходить на поверхню та приносить потомство. Через місяць вже цілком дозрілі особини починають активно копати та поїдати все на своєму шляху. Особливо капустянка полюбляє солодкі корінці молодої картоплі.
Для боротьби з капустянкою використовують різноманітні приманки
Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...