Дуже смачно! Як приготувати печеню з м'ясом на вечерю: інгредієнти та покроковий рецепт

Весна вже повністю вступила в свої права, і тепер, коли світловий день став довшим, хочеться максимум часу проводити на свіжому повітрі з близькими, а не в побутових справах. Щоб заощадити час на готуванні, можна запекти рататуй або печеню з м'ясом у духовці, передають Патріоти України.

Інгредієнти: свинина або яловичина (500 г), картопля (500 г), часник (3 зубчики), цибуля (1-2 шт.), морква (1 шт.), помідори (150 г), рослинна олія (1 ст. л.), гірчиця (1 ст. л.), печериці (150 г), зелень, сіль, спеції.

Приготування:

Для приготування печені можна взяти грудинку свинини або яловичину з невеликими прожилками жиру. Якщо м'ясо заморожене, його необхідно правильно розморозити, наприклад, залишивши на ніч в холодильнику. Якщо немає часу чекати - розморожуємо в мікрохвильовій печі.

Розігріваємо духовку до 200°С.

М'ясо миємо й ріжемо акуратними кубиками, солимо, перчимо до смаку. Обсмажуємо м'ясо на сковороді або ж кладемо в форму для запікання, змащену олією, наливаємо трохи води і ставимо в розігріту духовку приблизно на 20-30 хвилин (до напівготовності).

Поки готується м'ясо, займемося овочами.

Картоплю миємо та чистимо, потім ріжемо на свій розсуд - можна великими кубиками, брусочками або часточками.

Моркву миємо, чистимо і тремо на терці або ріжемо.

На шампиньйонах зрізаємо темні плями на ніжках і на капелюшку, а також місце старого зрізу. Якщо гриби великі - ріжемо на четвертинки, якщо маленькі - навпіл.

Цибулю і часник чистимо від лушпиння та дрібно ріжемо або пропускаємо часник через прес.

Помідори також промиваємо під проточною водою. За бажанням - можна обдати їх окропом і зняти шкірку. Потім нарізаємо помідори досить крупно.

Виймаємо м'ясо з духовки, додаємо до нього гірчицю, ретельно перемішуємо.

Потім висипаємо до м'яса всі овочі, солимо їх, перчимо, додаємо трохи води і відправляємо назад в духовку ще на 40-50 хвилин.

Перед подачею можна посипати печеню нарізаною зеленню.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...