Консервування - це ідеальний спосіб для того, щоб зробити заготівлю продуктів на зиму. У вас завжди буде щось до макаронів, каші або ж це може бути смачна закуска до святкового столу. Але варто пам'ятати про те, що далеко не всі продукти можна консервувати, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не можна закривати у банки на зиму. Ви лише зіпсуєте продукти.
Не консервуйте м'ясо в домашніх умовах
У магазинах є велика різноманітність м'ясних закруток зі свинини, курятини або риби. Але приготувати таку ж страву в домашніх умовах ви просто не зможете. Справа в тому, що продукт проходить особливу теплову обробку, за якої усі бактерії нейтралізуються. В домашніх умовах такого ефекту досягти неможливо.
Не всі огірки підходять для консервування
Консервувати можна лише огірки з пухирцями. Якщо овочі мають гладку шкірку – для заготівлі на зиму вони не підходять. Плоди дуже швидко розм'якнуть і можуть навіть вибухнути у банці. Найкраще такі огірки використовувати для салатів.
Які гриби не можна консервувати
Мова йде саме про лісові гриби – їх консервувати не можна. Ви не зможете досягти ретельної стерилізації під час приготування, тому що під час росту гриби активно вбирають різноманітні та домішки з грунту. Немає гарантій, що усі бактерії повністю нейтралізуються. Таку консервацію точно не можна буде назвати безпечною. Якщо ви хочете заготувати гриби на зиму – їх краще сушити.
В Україні скасували норму 2012 року, за якою для зайняття народною медициною був потрібен спеціальний дозвіл, передають Патріоти України з посиланням на постанову від 8 квітня 2025 р. № 400. Своїм рішенням Кабмін скасував постанову від 3 грудня 2012 ...
Якщо ваші рушники втратили пухнасту текстуру, ви можете відновити її лише за одне прання за допомогою двох простих речей, які працюють краще, ніж пом’якшувач тканини. Йдеться про кристали соди та олію чайного дерева, пише OBOZ.UA, передають Патріоти Ук...