Господиням на замітку! Які продукти не можна консервувати

Консервування - це ідеальний спосіб для того, щоб зробити заготівлю продуктів на зиму. У вас завжди буде щось до макаронів, каші або ж це може бути смачна закуска до святкового столу. Але варто пам'ятати про те, що далеко не всі продукти можна консервувати, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що не можна закривати у банки на зиму. Ви лише зіпсуєте продукти.

Не консервуйте м'ясо в домашніх умовах

У магазинах є велика різноманітність м'ясних закруток зі свинини, курятини або риби. Але приготувати таку ж страву в домашніх умовах ви просто не зможете. Справа в тому, що продукт проходить особливу теплову обробку, за якої усі бактерії нейтралізуються. В домашніх умовах такого ефекту досягти неможливо.

Не всі огірки підходять для консервування

Консервувати можна лише огірки з пухирцями. Якщо овочі мають гладку шкірку – для заготівлі на зиму вони не підходять. Плоди дуже швидко розм'якнуть і можуть навіть вибухнути у банці. Найкраще такі огірки використовувати для салатів.

Які гриби не можна консервувати

Мова йде саме про лісові гриби – їх консервувати не можна. Ви не зможете досягти ретельної стерилізації під час приготування, тому що під час росту гриби активно вбирають різноманітні та домішки з грунту. Немає гарантій, що усі бактерії повністю нейтралізуються. Таку консервацію точно не можна буде назвати безпечною. Якщо ви хочете заготувати гриби на зиму – їх краще сушити.

Обійдеться дуже дорого! Чому ні в якому разі не можна викидати залишки їжі в унітаз

неділя, 30 червень 2024, 19:00

На жаль, час від часу виникає потреба позбутися деяких продуктів з холодильника. На це є різні причини. Забудькуватість або поганий смак - лише деякі з них, передають Патріоти України. Найчастіше потрібно позбутися супу, соусу або молочних продуктів. Н...

Відмова від однієї звички змінить все! Як позбутися жиру на животі

неділя, 30 червень 2024, 18:25

Всі знають, як легко наростити жир на животі та як важко його позбутися, передають Патріоти України. Причин жиру на животі багато — це і відсутність фізичних вправ, переїдання, генетика, менопауза, інші. Існує багато дієт для "знищення жиру на животі",...