Як готують піцу в глибинці Італії: Дуже смачний рецепт для домашніх експериментів

У багатьох людей піца асоціюється з Італією, однак лише деякі з них знають, як готують це блюдо на його батьківщині. І якщо ви вже пробували робити модернізований рецепт піци на сковороді, радимо вам також приготувати справжню італійську, передають Патріоти України.

Сицилійська піца (або як її ще називають Сфінчіні та Сфінчіоне) має свої особливості: вона квадратної форми, її обов'язковим інгредієнтом є анчоуси, а також від традиційної піци вона відрізняється тим, що томатний соус кладуть на шар сиру, а не навпаки.

За класичним рецептом тіста для цієї тонкої італійської піци потрібно приготувати наступні інгредієнти: вода (1 склянка), борошно (1 склянка), оливкова олія, сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сухі дріжджі ( 1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: анчоуси (50 г), цибуля (1 шт.), томати (300 г), сир Пармезан (150 г), орегано (1 ч. л.), часник (3 зубчики), хліб пшеничний (20 г).

Приготування:

Беремо воду і злегка підігріваємо її: перевіряємо температуру рукою, якщо вона не комфортна - ви перегріли воду, і дріжджі можуть у такій воді загинути.

Висипаємо в воду сухі швидкодіючі дріжджі і ретельно перемішуємо їх. Даємо їм настоятися 10 хвилин.

У цей час просіюємо через сито борошно - це необхідно не тільки для того, щоб наситити його киснем, а й щоб уникнути попадання в тісто різного сміття з пакета з борошном.

У просіяне борошно додаємо орегано, цукор і сіль, перемішуємо, потім вливаємо в борошно дріжджову закваску і оливкову олію. Все це ретельно перемішуємо, формуючи з тіста кулю.

Беремо глибоку миску і змащуємо її за допомогою силіконового пензлика оливковою олією. Викладаємо туди наше тісто, накриваємо рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце приблизно на 1 годину.

Поки тісто підходить, займемося начинкою.

Цибулю миєму під проточною водою, чистимо від лушпиння і нарізаємо дуже дрібно.

Помідори миємо і знімаємо з них шкірку. Для цього на них необхідно зробити надрізи і обдати їх окропом.

Очищені помідори нарізаємо, а потім подрібнюємо в блендері.

Часник чистимо і дрібно ріжемо.

Розігріваємо сковороду і наливаємо в неї оливкову олію, висипаємо туди цибулю і обсмажуємо до прозорості.

Потім додаємо до неї часник, томати, цукор і сіль. Тушкуємо до загустіння - приблизно 20-25 хвилин.

Натираємо на терці твердий сир - сицилійці традиційно використовують твердий сир з овечого молока Пекоріно, але його складно знайти в магазинах, тому візьмемо Пармезан.

Для посипання піци також знадобляться хлібні крихти - тому підсмажуємо пшеничний хліб на сковороді 5 хвилин, а потім подрібнюємо його в крихту в блендері.

Розігріваємо духовку до 220°C.

Деко застилаємо пергаментним папером. Кладемо тісто в центр дека і розтягуємо руками (або розкачуємо качалкою) і робимо бортики. Корж повинен вийти приблизно 1 см.

Беремо анчоуси і розкладаємо їх на піцу, потім - шар пармезану. Зверху поливаємо соусом з томатів, а в самому кінці - посипаємо хлібною крихтою.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20-30 хвилин - поки борти не підрум'яняться.

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...