Лайфхак для справжніх господинь: Як приготувати класичний суп "Журек" - рецепт із польської кухні

Якщо ви любите експериментувати на кухні та не раз робили класичні супи й солянки, зверніть увагу на незвичний польський суп, передають Патріоти України.

Існує величезна кількість варіантів приготування цієї страви, але основним його компонентом є жур - закваска з житнього борошна. Тому приготування такого супу забере у вас кілька днів.

Відзначимо, що через вміст закваски, це блюдо має кислуватий присмак і нагадує собою солянку. А те, що в ньому є м'ясні продукти, робить суп дуже ситним.

А щоб дотриматись традиції подачі Журека, потрібно буде взяти хліб, зрізати з нього верхівку, видалити внутрішню м'яку частину, щоб вийшла тарілка, і прожарити його в духовці. Саме в такий хлібній тарілці його подають на стіл.

Інгредієнти: часник (3 зубчики), житнє борошно (10 столових ложок), вода (500 мл), лавровий лист (3 шт.), житній хліб (40 г), ріпчаста цибуля (4 шт.), свиняча ковбаса (500 г ), картопля (5 шт.), морква (2 шт.), сметана 20% (500 г), яйця (8 шт.), сіль, мелений чорний перець, зелень, запашний перець, чорний перець горошком.

Приготування:

Спочатку готуємо закваску: в скляну ємність виливаємо воду, розводимо в ній житнє борошно, додаємо кілька зубчиків розчавленого часнику, лавровий лист, чорний перець горошком і порваний руками житній хліб.

Перемішуємо цю масу, накриваємо рушником і ставимо в тепле темне місце. Її необхідно помішувати два рази на день протягом 4-х днів. Головне - уважно стежити, щоб там не утворилася цвіль. Якщо це сталося - значить її треба вилити і почати готувати заново.

Через кілька днів закваска повинна мати характерний запах - наче малосольні огірки. Тоді її необхідно процідити через марлю і поставити в холодильник.

Приступаємо до безпосереднього приготування супу.

Всі овочі миємо, чистимо і нарізаємо.

У велику каструлю наливаємо воду, кладемо порізану ковбасу, лавровий лист, чорний і запашний перець і варимо приблизно 30 хвилин.

Через півгодини виймаємо з супу ковбасу.

У сковороді підігріваємо олію, висипаємо нарізану цибулю і смажимо її до прозорості, потім додаємо до неї часник.

З бульйону, де раніше варилася ковбаса, дістаємо спеції. Кладемо туди крупно нарізані моркву і картоплю, варимо 15 хвилин, потім додаємо пасеровану цибулю і часник, а також нарізану ковбасу.

Потім повільно додаємо закваску, при цьому постійно помішуючи. Варимо ще 10 хвилин.

Після цього знімаємо суп з плити, додаємо сметану і, якщо потрібно, сіль і спеції. Даємо Журеку настоятися під кришкою 10-15 хвилин.

Окремо відварюємо яйця вкруту. Ріжемо зелень.

Подаємо Журек у хлібній тарілці з порізаним яйцем і прикрашаємо зеленню.

Жіночий психологічний тест: Тест у картинці визначить вашого ідеального чоловіка

середа, 8 травень 2024, 18:14

Хоч всі жінки зазвичай і перераховують доволі схожий список вимог до потенційного бойфренда, кожній важливіше щось своє. Щоправда, ваші мрії далеко не завжди можуть збігатися з тим, що вам справді необхідно, передають Патріоти України. Деталі. Пропонує...

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

середа, 8 травень 2024, 17:12

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм, передають ...