Навіщо у СРСР вішали килими на стіни і чому насправді це не було символом багатства

Практично у кожної радянської сім'ї у квартирі висіли килими на стінах. Для сучасного світу таке доповнення інтер’єру дивне та незрозуміле, передають Патріоти України.

Але це явище і досі можна побачити у домівках людей похилого віку. OBOZREVATEL вияснив причини нетипового використання килимів.

У радянські часи важко було купити будь-які речі, навіть якщо ви мали гроші. Тому, коли все ж це вдавалося зробити, господарям хотілось показати свій успіх. Гарний килим з візерунками ще й з якісного матеріалу на стіні – це було ознакою гарних зв’язків родини. Однак інші причини були набагато прозаїчнішими – закривати стіни доводилося через наслідки бідності.

Частим явищем у Союзі було будівництво споруд з неякісних матеріалів. Дерев'яні вікна погано утримували тепло, і це робило оселю прохолодною. Щоб хоч якось утеплити дім, вішали килими на стіни, це допомагало надовше утримати тепле повітря в кімнаті.

Внаслідок будівництва нашвидкоруч, звукоізоляції майже не було. Через тонкі стіни було чутно найменший шурхіт, а сусіди знали все один про одного. Щоб зберегти своє приватне життя від сторонніх і не витрачати купу грошей, вішали килими, які трохи рятували ситуацію.

"Щоб ремонт залишався якнайдовше свіжим та акуратним, краще взагалі його не показувати", – такої думки дотримувались в СРСР. Тому нові шпалери завішували килимами, щоб бруд та пил не осідали на них. А діти чи домашні улюбленці не змогли їх пошкодити. Також такий елемент декору ховав нерівні стіни, які будували похапцем, щоб швидше закінчити роботу.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...