Не робіть так! Чому фарш після приготування залишається червоним - помилка, яку припускаються господині


У молодих господарок іноді виникає питання – чому фарш червоний, коли розрізаєш котлетку? Адже м’ясо смажилося, тушкувалося чи варилося, і котлета ніяк не мала залишитися сирою всередині, передають Патріоти України.

Подробиці

Причин, через яку м’ясо може залишитися червоним, кілька.

Перше – ви придбали фарш, у складі якого є азотовмісні речовини.

Це нітрати, які додають у магазинне м’ясо, щоб воно привабливіше виглядало для покупця.

А нітрити перешкоджають тому, щоб страва з фаршу набула характерного для нього коричневого відтінку.

Якщо ж ви впевнені, що м’ясо якісне, значить страва не дійшла до ступеня готовності.

Можливо, ви смажили котлети або відбивні на маленькому вогні, і вони просто не просмажились.

Куряче м’ясо рідко не просмажується. Найчастіше червоним залишається свинина чи яловичина.

Якщо м’ясо залишилося червоним всередині, після смаження його потрібно ще протушити, додавши окріп на сковорідку.

Якщо червоний колір зберігся, то очевидна наявність барвника в м’ясі.

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...

Не робіть помилок! Через цю популярну зачіску може випадати волосся

четвер, 13 листопад 2025, 12:45

Популярний модний аксесуар - шпилька-кіготь (крабик) - може бути причиною випадіння волосся і навіть алопеції у жінок. Провідна трихологиня Рейчел Валентайн заявила, що часте використання цих затискачів призводить до того, що жінки скаржаться на відсту...