У молодих господарок іноді виникає питання – чому фарш червоний, коли розрізаєш котлетку? Адже м’ясо смажилося, тушкувалося чи варилося, і котлета ніяк не мала залишитися сирою всередині, передають Патріоти України.
Причин, через яку м’ясо може залишитися червоним, кілька.
Перше – ви придбали фарш, у складі якого є азотовмісні речовини.
Це нітрати, які додають у магазинне м’ясо, щоб воно привабливіше виглядало для покупця.
А нітрити перешкоджають тому, щоб страва з фаршу набула характерного для нього коричневого відтінку.
Якщо ж ви впевнені, що м’ясо якісне, значить страва не дійшла до ступеня готовності.
Можливо, ви смажили котлети або відбивні на маленькому вогні, і вони просто не просмажились.
Куряче м’ясо рідко не просмажується. Найчастіше червоним залишається свинина чи яловичина.
Якщо м’ясо залишилося червоним всередині, після смаження його потрібно ще протушити, додавши окріп на сковорідку.
Якщо червоний колір зберігся, то очевидна наявність барвника в м’ясі.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...