Не робіть так! Чому фарш після приготування залишається червоним - помилка, яку припускаються господині


У молодих господарок іноді виникає питання – чому фарш червоний, коли розрізаєш котлетку? Адже м’ясо смажилося, тушкувалося чи варилося, і котлета ніяк не мала залишитися сирою всередині, передають Патріоти України.

Подробиці

Причин, через яку м’ясо може залишитися червоним, кілька.

Перше – ви придбали фарш, у складі якого є азотовмісні речовини.

Це нітрати, які додають у магазинне м’ясо, щоб воно привабливіше виглядало для покупця.

А нітрити перешкоджають тому, щоб страва з фаршу набула характерного для нього коричневого відтінку.

Якщо ж ви впевнені, що м’ясо якісне, значить страва не дійшла до ступеня готовності.

Можливо, ви смажили котлети або відбивні на маленькому вогні, і вони просто не просмажились.

Куряче м’ясо рідко не просмажується. Найчастіше червоним залишається свинина чи яловичина.

Якщо м’ясо залишилося червоним всередині, після смаження його потрібно ще протушити, додавши окріп на сковорідку.

Якщо червоний колір зберігся, то очевидна наявність барвника в м’ясі.

​Як перетнути кордон без зайвого стресу: пам’ятка для українців, які планують подорож за кордон у 2025 році

четвер, 15 травень 2025, 16:36

Дізнайтеся, що потрібно мати з собою, які документи оформити та як підготуватися до поїздки без зайвих хвилювань . Подорожі — це не лише про емоції, а й про підготовку. Особливо, коли мова йде про перетин кордону. Навіть якщо ви вже не раз були за кор...

Ford Kuga для родини: комфорт, простір і турбота про безпеку

четвер, 15 травень 2025, 15:20

Коли шукаєш автомобіль для родини, список вимог чималий. Хочеться, щоб усім було зручно. Потрібен простір – і для пасажирів, і для нескінченних дитячих речей, велосипедів чи торбин. А ще дуже важливою є безпека, адже немає нічого ціннішого за життя та ...