Не робіть так! Чому фарш після приготування залишається червоним - помилка, яку припускаються господині


У молодих господарок іноді виникає питання – чому фарш червоний, коли розрізаєш котлетку? Адже м’ясо смажилося, тушкувалося чи варилося, і котлета ніяк не мала залишитися сирою всередині, передають Патріоти України.

Подробиці

Причин, через яку м’ясо може залишитися червоним, кілька.

Перше – ви придбали фарш, у складі якого є азотовмісні речовини.

Це нітрати, які додають у магазинне м’ясо, щоб воно привабливіше виглядало для покупця.

А нітрити перешкоджають тому, щоб страва з фаршу набула характерного для нього коричневого відтінку.

Якщо ж ви впевнені, що м’ясо якісне, значить страва не дійшла до ступеня готовності.

Можливо, ви смажили котлети або відбивні на маленькому вогні, і вони просто не просмажились.

Куряче м’ясо рідко не просмажується. Найчастіше червоним залишається свинина чи яловичина.

Якщо м’ясо залишилося червоним всередині, після смаження його потрібно ще протушити, додавши окріп на сковорідку.

Якщо червоний колір зберігся, то очевидна наявність барвника в м’ясі.

Секрет італійців: Чому варто пити каву з лимоном щоранку

середа, 13 серпень 2025, 18:45

Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...

Кава натщесерце: Як вона впливає на ваш кишківник - наукове пояснення

середа, 13 серпень 2025, 18:12

Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...