Не робіть так! Чому фарш після приготування залишається червоним - помилка, яку припускаються господині


У молодих господарок іноді виникає питання – чому фарш червоний, коли розрізаєш котлетку? Адже м’ясо смажилося, тушкувалося чи варилося, і котлета ніяк не мала залишитися сирою всередині, передають Патріоти України.

Подробиці

Причин, через яку м’ясо може залишитися червоним, кілька.

Перше – ви придбали фарш, у складі якого є азотовмісні речовини.

Це нітрати, які додають у магазинне м’ясо, щоб воно привабливіше виглядало для покупця.

А нітрити перешкоджають тому, щоб страва з фаршу набула характерного для нього коричневого відтінку.

Якщо ж ви впевнені, що м’ясо якісне, значить страва не дійшла до ступеня готовності.

Можливо, ви смажили котлети або відбивні на маленькому вогні, і вони просто не просмажились.

Куряче м’ясо рідко не просмажується. Найчастіше червоним залишається свинина чи яловичина.

Якщо м’ясо залишилося червоним всередині, після смаження його потрібно ще протушити, додавши окріп на сковорідку.

Якщо червоний колір зберігся, то очевидна наявність барвника в м’ясі.

Один нічний жест, про який ми не здогадуємось - тіло благає про допомогу!

вівторок, 22 липень 2025, 0:12

Ви коли-небудь ловили себе на тому, що прокидаєтесь із однією ногою, яка стирчить з-під ковдри? Це може здаватися звичайною звичкою, але насправді - це важливий сигнал від вашого організму. І вчені нарешті з’ясували, чому ми це робимо, передають Патрі...

Ця звичка продовжує життя! І мова не про спорт чи дієту

понеділок, 21 липень 2025, 23:42

Ми звикли думати, що довголіття залежить насамперед від правильного харчування, спорту, якісного сну чи відсутності стресу. Та виявляється, існує ще один неочевидний, але надзвичайно потужний фактор, який подовжує життя. Його часто недооцінюють - а дар...