У молодих господарок іноді виникає питання – чому фарш червоний, коли розрізаєш котлетку? Адже м’ясо смажилося, тушкувалося чи варилося, і котлета ніяк не мала залишитися сирою всередині, передають Патріоти України.
Причин, через яку м’ясо може залишитися червоним, кілька.
Перше – ви придбали фарш, у складі якого є азотовмісні речовини.
Це нітрати, які додають у магазинне м’ясо, щоб воно привабливіше виглядало для покупця.
А нітрити перешкоджають тому, щоб страва з фаршу набула характерного для нього коричневого відтінку.
Якщо ж ви впевнені, що м’ясо якісне, значить страва не дійшла до ступеня готовності.
Можливо, ви смажили котлети або відбивні на маленькому вогні, і вони просто не просмажились.
Куряче м’ясо рідко не просмажується. Найчастіше червоним залишається свинина чи яловичина.
Якщо м’ясо залишилося червоним всередині, після смаження його потрібно ще протушити, додавши окріп на сковорідку.
Якщо червоний колір зберігся, то очевидна наявність барвника в м’ясі.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...