Хоч раз у кожної господині борщ виходив несмачним і невдалим за кольором з різних причин – багато солі, оцту або ж навпаки. Але, щоб не допускати фатальних помилок, потрібно знати кілька правил і хитрощів, які допоможуть приготувати цю страву точно смачно, передають Патріоти України.
1. Залити м'ясо гарячою водо
Запам'ятайте раз і назавжди – м'ясо потрібно заливати виключно холодною водою, так смак у борщу буде чудовим. Так як саме в холодній воді м'ясо віддасть в рідину набагато більше смаку, соку і жиру. Але якщо залити його гарячою – це не критично, просто ви отримаєте смачніше саме м'ясо, але не бульйон.
2. Варити на сильному вогні
Смачний бульйон вариться тільки на повільному вогні і з відкритою кришкою, щоб не утворювалася піна, яка точно зіпсує смак. І ще важливо – не давайте борщу кипіти, коли починаєте в бульйон додавати овочі, так він втратить яскравий колір і хороший насичений смак.
3. Сира буряк в бульйоні
Якщо в страву покласти сирий буряк вона просто втратить колір, смак і зіпсує борщ. Тому її краще заздалегідь або відварити або підсмажити і додати.Буряк краще попередньо обсмажте
4. Рано покласти пассеровку
Найкраще покласти її в кінці готування, не потрібно, щоб вона довго варилася, інакше – втратить колір і солодко–карамельний смак.
5. Пізно посолити
Солити борщ потрібно до того, як ви додасте до нього буряк. Якщо посолити після того, як додали піджарку з овочами, буряк може втратити колір і стане неприємно рудим. Колір борщу може залежати і від солі.
Взимку ми часто забуваємо про питний режим, адже спрага відчувається значно менше, ніж у спеку. Проте саме в холодний сезон організм особливо потребує води, щоб підтримувати імунітет, шкіру та енергію, передають Патріоти України. Сухе повітря, опалення...
Відомий кардіохірург доктор Джеремі Лондон опублікував відео, в якому назвав чотири категорії продуктів і напоїв, яких, на його думку, варто категорично уникати, оскільки вони активно отруюють організм. Відповідний ролик розміщений у TikTok, передають ...