Не робіть цього у жодному разі! ТОП-5 помилок, які точно зіпсують борщ

Хоч раз у кожної господині борщ виходив несмачним і невдалим за кольором з різних причин – багато солі, оцту або ж навпаки. Але, щоб не допускати фатальних помилок, потрібно знати кілька правил і хитрощів, які допоможуть приготувати цю страву точно смачно, передають Патріоти України.

1. Залити м'ясо гарячою водо

Запам'ятайте раз і назавжди – м'ясо потрібно заливати виключно холодною водою, так смак у борщу буде чудовим. Так як саме в холодній воді м'ясо віддасть в рідину набагато більше смаку, соку і жиру. Але якщо залити його гарячою – це не критично, просто ви отримаєте смачніше саме м'ясо, але не бульйон.

2. Варити на сильному вогні

Смачний бульйон вариться тільки на повільному вогні і з відкритою кришкою, щоб не утворювалася піна, яка точно зіпсує смак. І ще важливо – не давайте борщу кипіти, коли починаєте в бульйон додавати овочі, так він втратить яскравий колір і хороший насичений смак.

3. Сира буряк в бульйоні

Якщо в страву покласти сирий буряк вона просто втратить колір, смак і зіпсує борщ. Тому її краще заздалегідь або відварити або підсмажити і додати.Буряк краще попередньо обсмажте

4. Рано покласти пассеровку

Найкраще покласти її в кінці готування, не потрібно, щоб вона довго варилася, інакше – втратить колір і солодко–карамельний смак.

5. Пізно посолити

Солити борщ потрібно до того, як ви додасте до нього буряк. Якщо посолити після того, як додали піджарку з овочами, буряк може втратити колір і стане неприємно рудим. Колір борщу може залежати і від солі.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...