Не розваряться і не залишаться сирими! Названо ідеальний час для варіння пельменів

У питанні, скільки варити пельмені, щоб вони і не розварились, і не були гумовими, часто помиляються навіть досвідчені кулінари. Але від цього залежить смак страви - навіть найкращі пельмені легко зіпсувати неправильним приготуванням. Разом із Pixelinform розповідаємо, скільки хвилин потрібно варити пельмені, передають Патріоти України.

Як довго варити пельмені

Найшвидше вариться фарш всередині пельменя, найдовше — тісто. Але, якщо переварити тісто, воно просто розлізеться і страва буде зіпсована. Тож готовність відраховується до моменту, коли тісто вже готове, але ще ціле.

Час варіння завжди відраховується з моменту спливання пельменів. Для пельменів середнього розміру оптимальна тривалість варіння складає варяться 6 хвилин, для великих – 10 хвилин. Маленьким пельменям, що їх ще називають дитячими, для приготування достатньо 4 хвилини. Є й різниця, заморожені це пельмені чи щойно зліплені. Останні варяться на хвилину менше, ніж заморожені.

Господиням на замітку! Що обов’язково треба додати у фарш для пельменів, біляшів і чебуреків

неділя, 28 липень 2024, 9:09

Соковитий фарш у багатьох стравах відіграє найважливішу роль, зокрема пельмені, біляші чи чебуреки можуть бути несмачними, якщо у тісто засунути невміло зроблений фарш, передають Патріоти України. Фарш для соковитих виробів треба робити не з пісного м’...

А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають оцет під час варіння картоплі

неділя, 28 липень 2024, 8:08

Якщо вам треба картопля, що не розварюється, добре тримає форму, зокрема під час нарізання на кубики чи слайси, то ця кулінарна порада для вас. Обов’язково додавайте оцет у воду, він не вплине на смак, проте покращить міцність верхнього шару картоплі, ...