Ковбаса з магазину має дуже сумнівний склад. Вона напхана соєю,
барвниками, хрящами, курячими і свинячими шкурами, а також самим
низькосортним м'ясом. На тлі цього найкраще готувати домашню ковбасу, передають Патріоти України.
Складові:
яловичина - 500 гр .; свиняча грудинка або сало - 500 гр .; свинина - 1.5 кг; 40 гр. солі +5 гр. нітритної солі 6.25% або просто 45 гр. нітритної солі 0.5-0.6%; перець чорний мелений - 1 ч.л .; запашний перець - 0.5 ч.л .; кардамон - 0.5 ч.л .; сухий часник - 1 ч.л .; цукор - 1 ч.л .; сухе молоко - 30 гр .; крижана вода - 250 мл; натуральна свиняча оболонка 33-36 мм - 3,5-4 м.
Процес приготування ковбаси
Свиняче
і яловиче м'ясо потрібно перемолоти на м'ясорубці 2 рази разом з жирною
свинячою грудинкою або салом. Щоб жир нормально подрібнити, його слід
попередньо заморозити.
В
окремій ємності замішуються спеції згідно з рецептом, разом з сухим
молоком. Важливо, якщо використовується нітритна сіль 0.5-0.6%, то
звичайна кухонна сіль вже не потрібна. Суміш пересипається до фаршу і
заливається склянка крижаної води. Далі все вимішуємо 10 хвилин руками в
рукавичках, щоб маса менше нагрівалася від долонь. Крижана вода є
важливою умовою для ковбасного фаршу, якою не можна нехтувати.
Після цього маса накривається кришкою і переставляється в холодильник на 12-24 години.
Після дозрівання в холодильнику потрібно наповнити фаршем кишку, використовуючи спеціальну насадку на м'ясорубку.
В
результаті має вийти 7 колечок ковбаси по 350-400 гр. Вони зав'язуються
ниткою в колечка, і проколюються голкою. Потім ковбаса повинна трохи
підсохнути, можна її просто підсушити рушником.
Готувати
колечка можна в коптильні, або в звичайній духовці на решітці змащеній
олією. При запіканні в духовці встановлюється температура 80-85 ° С.
Через годину, потрібно буде поставити в духовку блюдце з водою.
Загальний час запікання ковбаси при такій температурі 2,5-3 години.
Після духовки колечка поринаю в крижану воду на кілька хвилин.
Потім
вони протираються рушником і вивішуються сушитися на 24-36 годин при
кімнатній температурі. Готова ковбаса має термін зберігання 5-7 днів.
Частину кілець можна заморозити і потім діставати з морозилки в міру
необхідності.
Домашня Ковбаса КРАКІВСЬКА в духовці. Голодними не ДИВИТИСЯ!
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...