Питання про те, як зберегти хліб свіжим і хрустким, хвилює багатьох господинь. Це особливо актуально, якщо домочадці неактивно їдять його, а витрачатися постійно на свіжий не хочеться, передають Патріоти України.
Перш за все потрібно врахувати, що правильно зберігати хліб так, щоб він мав доступ до повітря. Тобто класти його в пакет та ще й зав'язувати не варто. В іншому випадку хліб запліснявіє від вологи, що залишилася в пакеті, досить швидко.
Щоб хліб довше залишався свіжим і ароматним, покладіть в хлібницю шматок яблука, картоплини або чайну ложку солі.
Справа в тому, що шматок яблука або картоплини, втрачаючи вологу в хлібниці, насичують нею хліб, таким чином він залишається м'яким.
А сіллю, яка є абсорбентом, краще посипати саму хлібницю. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка виділяється в процесі приготування їжі, і посприяє тому, що хліб не покриється цвіллю.
Свіжоспечений хліб - домашній або магазинний - краще зберігати в тканинному або полотняному мішечку з перфорацією, щоб він дихав. Так випічка збереже свіжість і смак до трьох днів. Також можна загорнути свіжий хліб у харчовий папір. У такому вигляді допустимо зберігати його в хлібниці.
Цей спосіб підійде, якщо ви, наприклад, їдете на кілька днів, а вдома залишається багато хліба. Завдяки цим діям буханки точно не покриються цвіллю і доживуть до вашого повернення:
Цей спосіб збільшить їстівність хліба на тиждень або два. А щоб повернути йому м'якість, просто розігрійте в мікрохвильовці, духовці або потримайте трохи над парою.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...