Ніби щойно купили - лайфхаки, як продовжити свіжість хліба

Питання про те, як зберегти хліб свіжим і хрустким, хвилює багатьох господинь. Це особливо актуально, якщо домочадці неактивно їдять його, а витрачатися постійно на свіжий не хочеться, передають Патріоти України.

Перш за все потрібно врахувати, що правильно зберігати хліб так, щоб він мав доступ до повітря. Тобто класти його в пакет та ще й зав'язувати не варто. В іншому випадку хліб запліснявіє від вологи, що залишилася в пакеті, досить швидко.

Як довше зберігати хліб - ефективний лайфхак

Щоб хліб довше залишався свіжим і ароматним, покладіть в хлібницю шматок яблука, картоплини або чайну ложку солі.

Справа в тому, що шматок яблука або картоплини, втрачаючи вологу в хлібниці, насичують нею хліб, таким чином він залишається м'яким.

А сіллю, яка є абсорбентом, краще посипати саму хлібницю. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка виділяється в процесі приготування їжі, і посприяє тому, що хліб не покриється цвіллю.

У чому зберігати свіжоспечений хліб - проста порада

Свіжоспечений хліб - домашній або магазинний - краще зберігати в тканинному або полотняному мішечку з перфорацією, щоб він дихав. Так випічка збереже свіжість і смак до трьох днів. Також можна загорнути свіжий хліб у харчовий папір. У такому вигляді допустимо зберігати його в хлібниці.

Як зберегти хліб на тиждень - покрокова інструкція

Цей спосіб підійде, якщо ви, наприклад, їдете на кілька днів, а вдома залишається багато хліба. Завдяки цим діям буханки точно не покриються цвіллю і доживуть до вашого повернення:

  • загорнути хліб у кілька шарів харчового паперу або пергаменту;
  • покласти хліб в герметичний поліетиленовий пакет і добре зав'язати;
  • прибрати хліб в холодильник.

Цей спосіб збільшить їстівність хліба на тиждень або два. А щоб повернути йому м'якість, просто розігрійте в мікрохвильовці, духовці або потримайте трохи над парою.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...