Питання про те, як зберегти хліб свіжим і хрустким, хвилює багатьох господинь. Це особливо актуально, якщо домочадці неактивно їдять його, а витрачатися постійно на свіжий не хочеться, передають Патріоти України.
Перш за все потрібно врахувати, що правильно зберігати хліб так, щоб він мав доступ до повітря. Тобто класти його в пакет та ще й зав'язувати не варто. В іншому випадку хліб запліснявіє від вологи, що залишилася в пакеті, досить швидко.
Щоб хліб довше залишався свіжим і ароматним, покладіть в хлібницю шматок яблука, картоплини або чайну ложку солі.
Справа в тому, що шматок яблука або картоплини, втрачаючи вологу в хлібниці, насичують нею хліб, таким чином він залишається м'яким.
А сіллю, яка є абсорбентом, краще посипати саму хлібницю. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка виділяється в процесі приготування їжі, і посприяє тому, що хліб не покриється цвіллю.
Свіжоспечений хліб - домашній або магазинний - краще зберігати в тканинному або полотняному мішечку з перфорацією, щоб він дихав. Так випічка збереже свіжість і смак до трьох днів. Також можна загорнути свіжий хліб у харчовий папір. У такому вигляді допустимо зберігати його в хлібниці.
Цей спосіб підійде, якщо ви, наприклад, їдете на кілька днів, а вдома залишається багато хліба. Завдяки цим діям буханки точно не покриються цвіллю і доживуть до вашого повернення:
Цей спосіб збільшить їстівність хліба на тиждень або два. А щоб повернути йому м'якість, просто розігрійте в мікрохвильовці, духовці або потримайте трохи над парою.
Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...
Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.