От у чому секрет! О котрій годині потрібно снідати, щоб знизити ризик хвороб серця

Ранні сніданки та вечері знижують ризик розвитку інфарктів та інсультів. Таких висновків дійшли співробітники організації IRAE, автори дослідження NutriNet-Sante, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Вчені проаналізували дані понад 100 тисяч учасників (переважно жінок), щоб знайти зв'язок між харчовими звичками і серцево-судинними захворюваннями. Для більшої точності було враховано вік, стать, спосіб життя і цикли сну випробовуваних.

Виявилося, що перший прийом їжі в пізніший час підвищує ризик проблем із серцем і судинами. При цьому кожна година затримки збільшує ризик на 6%. Для порівняння, той, хто снідає о 9 ранку, більше схильний до серцево-судинних захворювань, ніж той, хто їсть о 8 ранку і раніше.

Те ж саме відбувається з вечерею. Пізній прийом їжі — після 21:00 — на 28% асоційований із ризиком цереброваскулярних захворювань, наприклад, інсульту.

Таким чином, триваліша тривалість нічного голодування (період між останнім прийомом їжі протягом дня і першим прийомом їжі наступного дня) дає змогу підтримувати здоров'я серця і судин. Однак учені планують перевірити ці результати в нових випробуваннях.

Як позбутися конденсату і плісняви в квартирі - прості лайфхаки, які працюють

четвер, 30 жовтень 2025, 13:10

Конденсат - це не просто краплі води на вікнах. Він може провокувати плісняву, неприємний запах і псувати ремонт. Ключ до боротьби з вологою — правильне провітрювання, контроль вологості та утеплення приміщень, передають Патріоти України. Що робити, що...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...