Порятунок для тих, хто не культивує занадто спортивний спосіб життя: Нове дослідження показало, як кава знижує ризик смертності

Первісні висновки досліджень були нещодавно опубліковані в журналі BMC Public Health. За запитом Washington Post були розраховані результати, що не увійшли до оригінальної статті. Їх надав дослідник Медичного коледжу Школи громадської охорони здоров'я Університету Сучжоу Хуймінем Чжоу.

В результаті вдалося з'ясувати, що в тих, хто не п'є кави і сидить шість годин і більше на день, ймовірність померти від усіх причин на 58% вища, ніж у тих, хто сидить менше шести годин на день. І це вказує як на ризик малорухливої поведінки, так і на користь від вживання кави. В аналізі для WP Чжоу написав, що це порівняння було обрано тому, що воно включало дві "найризикованіші" поведінки та дві найменш "ризиковані".

Повідомляється, що в дослідженні використовували дані 10 639 осіб, зібрані з 2007 до 2018 року в рамках Національного дослідження здоров'я і харчування, проведеного Національним центром статистики охорони здоров'я.

Вчені виявили, що сидіння понад вісім годин на день було пов'язане з підвищенням ризику смертності від усіх причин на 46% і підвищенням ризику смертності від серцево-судинних захворювань на 79%, порівняно з тими, хто сидить менше чотирьох годин на день.

"Крім того, ті, хто пив найбільше кави (понад дві чашки на день), продемонстрували зниження ризику смертності від усіх причин на 33% і ризику смертності від серцево-судинних захворювань на 54% порівняно з тими, хто не п'є кави", - йдеться в публікації.

Отже, у тих хто веде малорухомий спосіб життя і п'є каву, ризик смертності знижується на 24% порівняно з тими, хто сидить понад шість годин і не п'є кави.

Обійдеться дуже дорого! Чому ні в якому разі не можна викидати залишки їжі в унітаз

неділя, 30 червень 2024, 19:00

На жаль, час від часу виникає потреба позбутися деяких продуктів з холодильника. На це є різні причини. Забудькуватість або поганий смак - лише деякі з них, передають Патріоти України. Найчастіше потрібно позбутися супу, соусу або молочних продуктів. Н...

Відмова від однієї звички змінить все! Як позбутися жиру на животі

неділя, 30 червень 2024, 18:25

Всі знають, як легко наростити жир на животі та як важко його позбутися, передають Патріоти України. Причин жиру на животі багато — це і відсутність фізичних вправ, переїдання, генетика, менопауза, інші. Існує багато дієт для "знищення жиру на животі",...