Первісні висновки досліджень були нещодавно опубліковані в журналі BMC Public Health. За запитом Washington Post були розраховані результати, що не увійшли до оригінальної статті. Їх надав дослідник Медичного коледжу Школи громадської охорони здоров'я Університету Сучжоу Хуймінем Чжоу.
В результаті вдалося з'ясувати, що в тих, хто не п'є кави і сидить шість годин і більше на день, ймовірність померти від усіх причин на 58% вища, ніж у тих, хто сидить менше шести годин на день. І це вказує як на ризик малорухливої поведінки, так і на користь від вживання кави. В аналізі для WP Чжоу написав, що це порівняння було обрано тому, що воно включало дві "найризикованіші" поведінки та дві найменш "ризиковані".
Повідомляється, що в дослідженні використовували дані 10 639 осіб, зібрані з 2007 до 2018 року в рамках Національного дослідження здоров'я і харчування, проведеного Національним центром статистики охорони здоров'я.
Вчені виявили, що сидіння понад вісім годин на день було пов'язане з підвищенням ризику смертності від усіх причин на 46% і підвищенням ризику смертності від серцево-судинних захворювань на 79%, порівняно з тими, хто сидить менше чотирьох годин на день.
"Крім того, ті, хто пив найбільше кави (понад дві чашки на день), продемонстрували зниження ризику смертності від усіх причин на 33% і ризику смертності від серцево-судинних захворювань на 54% порівняно з тими, хто не п'є кави", - йдеться в публікації.
Отже, у тих хто веде малорухомий спосіб життя і п'є каву, ризик смертності знижується на 24% порівняно з тими, хто сидить понад шість годин і не п'є кави.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...