Рецепт домашніх еклерів із ніжним молочним кремом. Смачніше не буває!

Для тіста знадобиться:

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Борошно пшеничне – 250 г;
  • Вода – 250 мл;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Щіпка солі.

Для крему знадобиться:

  • Молоко – 250 мл;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 100 г;
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Ванільний цукор.

Спосіб приготування тіста:

  1. Беремо каструлю додаємо воду, вершкове масло та сіль, чекаємо закипання та поки не розчиниться масло;
  2. Додайте борошно та розмішайте до однорідної маси;
  3. Остудивши тісто до 70 градусів, поступово починайте додавати по яйцю, ретельно перемішуючи або робіть це міксером, тісто має тримати форму;
  4. Якщо тісто вийшло рідким то додайте борошна, а якщо густим – яйце;
  5. Перекладіть тісто в кондитерський шприц з насадкою та обережно на пергамент витісніть тістечко. Якщо пергаменту немає, змастіть форму маслом та присипте трохи борошном;
  6. Випікати при 180-200 градусах в духовці 30-35 хвилин, не відкриваючи.

Спосіб приготування молочного заварного крему:

  1. Вилийте в каструлю молоко, підігрійте;
  2. В іншому посуді змішайте яйце та цукор, додавши борошно, ретельно перемішайте;
  3. В розігріте молоко постійно перемішуючи поступово починайте вводити суміш. Варіть крем поки не загусне, після зніміть з вогню залиште остигати;
  4. Збийте міксером вершкове масло додавши ванільний цукор. Коли суміш стане холодною, по одній ложці починайте вводити в масло, змішайте і крем готовий.

Після того як тістечка охолонуть, кондитерським шприцом начиніть їх кремом.

Цей рецепт вам неодмінно сподобається. Приємного чаювання!

А ви це знали? Чому не можна залишати дверцята пральної машини відчиненими

четвер, 21 листопад 2024, 12:00

Багато хто відкриває їх, щоб барабан висохнув всередині. Але, виявляється, так робити не варто, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Часто після того, як завершується прання, дверцята пральної машини залишають відчиненими. Вважається, що та...

Є секрет! Кулінари розповіли правила соління сала, щоб шкіра була м’якою

четвер, 21 листопад 2024, 11:14

Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати, передають Патріоти України. Результат залежить ...