Рецепт домашніх еклерів із ніжним молочним кремом. Смачніше не буває!

Для тіста знадобиться:

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Борошно пшеничне – 250 г;
  • Вода – 250 мл;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Щіпка солі.

Для крему знадобиться:

  • Молоко – 250 мл;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 100 г;
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Ванільний цукор.

Спосіб приготування тіста:

  1. Беремо каструлю додаємо воду, вершкове масло та сіль, чекаємо закипання та поки не розчиниться масло;
  2. Додайте борошно та розмішайте до однорідної маси;
  3. Остудивши тісто до 70 градусів, поступово починайте додавати по яйцю, ретельно перемішуючи або робіть це міксером, тісто має тримати форму;
  4. Якщо тісто вийшло рідким то додайте борошна, а якщо густим – яйце;
  5. Перекладіть тісто в кондитерський шприц з насадкою та обережно на пергамент витісніть тістечко. Якщо пергаменту немає, змастіть форму маслом та присипте трохи борошном;
  6. Випікати при 180-200 градусах в духовці 30-35 хвилин, не відкриваючи.

Спосіб приготування молочного заварного крему:

  1. Вилийте в каструлю молоко, підігрійте;
  2. В іншому посуді змішайте яйце та цукор, додавши борошно, ретельно перемішайте;
  3. В розігріте молоко постійно перемішуючи поступово починайте вводити суміш. Варіть крем поки не загусне, після зніміть з вогню залиште остигати;
  4. Збийте міксером вершкове масло додавши ванільний цукор. Коли суміш стане холодною, по одній ложці починайте вводити в масло, змішайте і крем готовий.

Після того як тістечка охолонуть, кондитерським шприцом начиніть їх кремом.

Цей рецепт вам неодмінно сподобається. Приємного чаювання!

Як позбутися конденсату і плісняви в квартирі - прості лайфхаки, які працюють

четвер, 30 жовтень 2025, 13:10

Конденсат - це не просто краплі води на вікнах. Він може провокувати плісняву, неприємний запах і псувати ремонт. Ключ до боротьби з вологою — правильне провітрювання, контроль вологості та утеплення приміщень, передають Патріоти України. Що робити, що...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...