Секрет досвідчених господинь! Пельмені не рватимуться і не розпадатимуться - додайте обов'язково ці 2 інгредієнти в тісто

Один із найпростіших виробів із тіста - смачні та ситні пельмені. Смак страви залежить повністю від тіста. Для того, щоб воно не було забитим, кулінари радять обов'язково просіяти борошно і додати в тісто олію та яйця передають Патріоти України.

Кулінарка Катерина поділилася в Instagram рецептом смачних домашніх пельменів та найвдалішого для них тіста.

Інгредієнти:

  • борошно – 600 г
  • вода – 180 мл
  • олія – 30 мл
  • яйця – 2 шт.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

1. Змішайте борошно із сіллю. Додайте яйця, воду та олію, добре перемішайте і замісіть туге, еластичне тісто.

2. Замотайте в плівку та залиште щонайменше на 30 хвилин.

3. Потім порційний шматочок тіста розкатайте, вичавіть кружечки. Викладіть усередину фарш із цибулею і надайте їм форму.

4. Варіть у киплячій воді, поки не спливуть!

Такий "феномен": Вчені пояснили, чому десерт "влазить" завжди, навіть після святкової вечері

субота, 27 грудень 2025, 7:36

Навіть після ситного обіду, коли здається, що більше не влізе ані шматочка, для солоденького зажди знаходиться місце. Це явище має цілком наукове пояснення. Чому так відбувається, пояснила професорка анатомії з Бристольського університету Мішель Спір, ...

Розставлено крапки над "і": Чи можна їсти пророщену картоплю

субота, 27 грудень 2025, 7:13

Ситуація знайома багатьом: берете картоплю для вечері, а вона вже з паростками. Викидати чи можна їсти? Відповідь не така однозначна, як здається, передають Патріоти України. Дієтологи пояснюють: не кожна пророщена картопля є небезпечною, але існують в...