Секрет господинь! Як ліпити тефтелі, щоб вони не розвалилися в супі

Молоді господині часто стикаються з такою проблемою, коли в сирому стані тефтелі начебто тримають форму, а в супі розвалюються. Якщо таке відбувається, значить, ви не додали у фарш продукт, який забезпечує в’язкість та клейкість, передають Патріоти України.

Подробиці

Такими продуктами є картопля та яйце.

Картоплю потрібно попередньо перекрутити в м’ясорубці або подрібнити в блендері і додати до фаршу. Крохмаль, що міститься в картоплі, «склеїть» фарш.

Варена картопля для тефтелей не підходить! Крохмалю в ній уже не так багато.

Фарш рекомендується попередньо відбити, щоб він став щільнішим.

Яйця достатньо одного на пів кілограма чи кілограм фаршу. Більше класти не треба.

Ще однією помилкою, через яку тефтелі розвалюються в супі, може бути відсутність у фарші цибулі. Без цибулі фарш виходить сухим.

Щоб тефтелі тримали форму, не потрібно кидати їх у воду раніше ніж за 10 хвилин до готовності супу.

Якщо перелічені вище поради не допомогли, тоді просто обсмажте тефтелі на сковороді, а потім додайте їх до страви.

Як заморозити гриби, щоб вони зберегли смак і аромат - поради господиням

п’ятниця, 19 вересень 2025, 6:15

Заморожування - один із найкращих способів зберегти гриби на довший час. Але щоб вони залишилися смачними й ароматними, потрібно правильно підготувати їх до морозилки. Якщо зробити це неправильно, після розморожування вони втратять свої властивості й с...

Вчені визначили ідеальну дозу кави на день: Ось скільки чашок можна

п’ятниця, 19 вересень 2025, 5:40

Кава - один із найулюбленіших напоїв у світі, але питання "скільки чашок безпечно випивати щодня?" хвилює багатьох, передають Патріоти України. За даними останніх досліджень Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA), оптимальна кількі...