Серце буде здоровим! Названо натуральні продукти, які рятують від гіпертонії

Високий кров'яний тиск (гіпертонія) - найбільш поширене серцево-судинне захворювання. Хоча для боротьби з гіпертонією існують запропоновані ліки, їй можна запобігти або довести до оптимального рівня, змінивши свій спосіб життя та раціон харчування. У цій статті OBOZ.UA розповість, якої дієту слід дотримуватися людям з високим кров'яним тиском, передають Патріоти України.

Чому це важливо?

Статистика стверджує, що на гіпертонію страждає понад мільярд людей. Рівень артеріального тиску величина не стала і підвищується, і знижується протягом дня в усіх. Однак, якщо тиск залишається високим тривалий час, це небезпечно, і слід негайно вжити заходів для його зниження.

Цитрусові живлять ваше серце

Цитрусові – апельсини, лимони, мандарини, грейпфрути, мають чудову властивість знижувати кров'яний тиск. Ці фрукти багаті на рослинні сполуки, вітаміни і мінерали, що живлять хворе серце. Дослідження показали, що апельсиновий і грейпфрутовий соки сприяють зниженню кров'яного тиску. Але перш ніж включити їх у свій щоденний раціон, все ж таки проконсультуйтеся з лікарем.

Швейцарський мангольд, що містить калій та магній

Швейцарський мангольд (листовий буряк) багатий необхідними для нормальної діяльності серця елементами. Насамперед, це магній і калій, що ефективне регулюють кров'яний тиск. Примітно, що 145 г (одна чашка) вареного мангольду забезпечуює 17 і 30% добової потреби калію та магнію відповідно.

До відома, додавання до щоденного раціону 0,6 г калію призводить до зниження систолічного артеріального тиску на 1,0 мм рт. ст. і діастолічного артеріального тиску на 0,52 мм рт. ст.

Гарбузове насіння для врегулювання артеріального тиску

Наступний продукт – гарбузове насіння. Вони дуже крихітні, але наповнені безліччю поживних речовин, надзвичайно корисних для регуляції стрибків артеріального тиску. Дослідження показало, що вживання 3 г гарбузової олії протягом 6 тижнів помітно знижує систолічний артеріальний тиск.

Квасоля, сочевиця та овес – важливі продукти для підтримки здоров'я серця

Згідно з дослідженнями, квасоля та сочевиця – багаті калієм, клітковиною та магнієм, що покращують роботу серця та знижують гіпертонію. У свою чергу овес містить бета-глюкани, що зменшує рівень глюкози та інсуліну після їди, що також регулює кровотік.

Це справді працює! Як перестати заїдати стрес

середа, 10 грудень 2025, 17:45

Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...

Пеніс бика, таракан у сирі, летючі миші на грилі: Музей огидно\ їжі у Берліні вражає - експозиція, яку не витримують навіть сміливці!

середа, 10 грудень 2025, 17:36

У Мальме та Берліні працюють музеї, у які слабкодухим краще не заходити. Це - Музеї огидної їжі, де зібрано понад 80 найвідразливіших “делікатесів” світу, здатних довести навіть найсміливіших до нудоти, передають Патріоти України. Серед експонатів — пе...