Ще й дуже смачно! Лікар назвав найкорисніший сир для кісток

Остеопороз - захворювання кісток, яке значно підвищує ризик переломів. З віком поширеність остеопорозу збільшується, особливо серед жінок старше 50 років, передають Патріоти України.

Доктор Джеймс Топілоу, фахівець із ревматології в Медичному центрі Університету Гакенсак, у коментарі виданню Parade повідомив, що для запобігання цьому захворюванню потрібно їсти сир.

Зазначається, що сир містить деякі життєво важливі поживні речовини для здоров'я кісток. Доктор Топілоу рекомендує додати до свого раціону пармезан.

Чим хороший сир пармезан

"Сир пармезан - хороше джерело кальцію, який необхідний для здоров'я кісток", - каже лікар. "Кальцій допомагає будувати і підтримувати міцні кістки, а також запобігати остеопорозу".

Унція пармезану також містить понад 8 грамів білка, який, за словами доктора Топілоу, необхідний для будівництва та відновлення кісток. Дослідження, опубліковане 2023 року в журналі Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle, виявило зв'язок між загальною кількістю споживаного тваринного білка і мінеральною щільністю кісток.

Крім того, пармезан також містить вітамін К і фосфор - дві ключові поживні речовини для здоров'я і міцності кісток.

Дослідження, опубліковане 2020 року, вказує, що вітамін К може підвищити мінеральну щільність кісток і знизити ймовірність переломів у людей з остеопорозом. Водночас мета-аналіз 2021 року показав, що поєднання вітаміну К і кальцію може сприяти підвищенню мінеральної щільності кісток.

Найкраща дієта для здоров'я кісток

  • віддайте перевагу продуктам, багатим на кальцій;
  • включіть у раціон джерела вітаміну D;
  • харчування має бути збалансованим.

Господиням на замітку! Як прати постільну білизну, щоб була м'якою

вівторок, 4 березень 2025, 0:28

Щоб постільна білизна була м'якою після прання, дотримуйтеся таких порад, передають Патріоти України. Ці прості поради допоможуть зберегти вашу постільну білизну м’якою і приємною на дотик після кожного прання.

Британські вчені створили банани, які залишаються свіжими 24 години після очищення і не темніють

вівторок, 4 березень 2025, 0:25

Фруктові салати більше не будуть такими, як раніше – завдяки вченим, які розробили банани, що не стають коричневими та м’якими після очищення, передають Патріоти України. Британські експерти змінили генетику фрукта так, що він залишається твердим, свіж...