Що робити, якщо при смаженні картопля прилипає до сковороди

Картопля прилипає до сковороди у випадках, коли допускаються деякі помилки під час приготування, передають Патріоти України.

Однак досвідчені господині знають, як готувати так, щоб вона не прилипала, а страва виходила смачною та ароматною. Для цього слід пам’ятати лише кілька простих правил.

Подробиці

Багато хто після нарізки кладе шматочки овочів у миску з холодною водою. Але під час приготування не варто використовувати мокру картоплю. Зайву вологу варто вимочити паперовим рушником. Також важливо знати, що при смаженні необхідно класти картоплю у вже розігріту сковороду.

Однак шматочки можуть злипатися і в інших випадках. Наприклад, дуже низька температура смаження, а також закрита кришка сковороди.

Картопля також пристане до дна сковороди, якщо ви перед цим смажили на сковороді м’ясо. Справа в тому, що залишки білка могли залишитися. Тому багато досвідчених господинь рекомендують брати для м’яса окрему сковороду.

Водіям на замітку! Чому неправильне кріплення телефона шкодить авто

вівторок, 4 березень 2025, 8:32

Більшість водіїв закріплюють смартфон на приладовій панелі автомобіля, найчастіше – по центру. Однак експерти застерігають: така звичка може призвести до певних проблем. Про це пише "Твоя Машина", передають Патріоти України. Збої в клімат-контролі. Суч...

Ви точно її купували! Названо небезпечну їжу в кулінарії, яка містить хімікати

вівторок, 4 березень 2025, 8:12

Чимало людей купують готову їжу в магазинах, супермаркетах, зокрема в відділах кулінарії. Є певні продукти, які ні за що не треба споживати навіть, якщо ви дуже голодні. Про який небезпечний продукт йдеться, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з пос...