Що робити, якщо при смаженні картопля прилипає до сковороди

Картопля прилипає до сковороди у випадках, коли допускаються деякі помилки під час приготування, передають Патріоти України.

Однак досвідчені господині знають, як готувати так, щоб вона не прилипала, а страва виходила смачною та ароматною. Для цього слід пам’ятати лише кілька простих правил.

Подробиці

Багато хто після нарізки кладе шматочки овочів у миску з холодною водою. Але під час приготування не варто використовувати мокру картоплю. Зайву вологу варто вимочити паперовим рушником. Також важливо знати, що при смаженні необхідно класти картоплю у вже розігріту сковороду.

Однак шматочки можуть злипатися і в інших випадках. Наприклад, дуже низька температура смаження, а також закрита кришка сковороди.

Картопля також пристане до дна сковороди, якщо ви перед цим смажили на сковороді м’ясо. Справа в тому, що залишки білка могли залишитися. Тому багато досвідчених господинь рекомендують брати для м’яса окрему сковороду.

Ранкова звичка, яка підвищує ризик тромбів: Кардіологи б’ють на сполох

неділя, 28 грудень 2025, 8:12

Тромбоз може розвинутися майже непомітно, але наслідки цього стану часто бувають смертельно небезпечними. Кардіологи застерігають: деякі звичні ранкові ритуали можуть суттєво підвищувати ризик утворення тромбів, особливо у людей з факторами ризику, пер...

Скільки масла - це забагато? Кардіолог назвав безпечну норму

неділя, 28 грудень 2025, 7:15

Вершкове масло давно має суперечливу репутацію через високий вміст жиру та холестерину. Проте, як зазначають кардіологи, його вплив на артеріальний тиск часто недооцінюють, Патріоти України. За словами доктора Сема Сетареха з Beverly Hills Cardiovascul...