Що робити, якщо при смаженні картопля прилипає до сковороди

Картопля прилипає до сковороди у випадках, коли допускаються деякі помилки під час приготування, передають Патріоти України.

Однак досвідчені господині знають, як готувати так, щоб вона не прилипала, а страва виходила смачною та ароматною. Для цього слід пам’ятати лише кілька простих правил.

Подробиці

Багато хто після нарізки кладе шматочки овочів у миску з холодною водою. Але під час приготування не варто використовувати мокру картоплю. Зайву вологу варто вимочити паперовим рушником. Також важливо знати, що при смаженні необхідно класти картоплю у вже розігріту сковороду.

Однак шматочки можуть злипатися і в інших випадках. Наприклад, дуже низька температура смаження, а також закрита кришка сковороди.

Картопля також пристане до дна сковороди, якщо ви перед цим смажили на сковороді м’ясо. Справа в тому, що залишки білка могли залишитися. Тому багато досвідчених господинь рекомендують брати для м’яса окрему сковороду.

Одяг сів після прання? Врятуйте улюблену річ за допомогою цього засобу з ванної

п’ятниця, 8 серпень 2025, 8:13

Навіть якщо ви ретельно дотримуєтесь інструкцій, іноді одяг усе одно сідає після прання. Але викидати улюблену річ не обов’язково - вчені знайшли спосіб її врятувати, передають Патріоти України. Докторка Ніса Салім із Технологічного університету Суінбе...

Чи шкідливо заряджати телефон всю ніч? Пояснює спеціаліст

п’ятниця, 8 серпень 2025, 7:45

Багато хто чув пораду: як тільки телефон зарядиться до 100%, відразу ж відключати його від зарядки, щоб зберегти акумулятор. Однак технічні експерти кажуть, що це не має великого сенсу і ніяк не впливає на загальний стан батареї, передають Патріоти Укр...