Що робити, якщо при смаженні картопля прилипає до сковороди

Картопля прилипає до сковороди у випадках, коли допускаються деякі помилки під час приготування, передають Патріоти України.

Однак досвідчені господині знають, як готувати так, щоб вона не прилипала, а страва виходила смачною та ароматною. Для цього слід пам’ятати лише кілька простих правил.

Подробиці

Багато хто після нарізки кладе шматочки овочів у миску з холодною водою. Але під час приготування не варто використовувати мокру картоплю. Зайву вологу варто вимочити паперовим рушником. Також важливо знати, що при смаженні необхідно класти картоплю у вже розігріту сковороду.

Однак шматочки можуть злипатися і в інших випадках. Наприклад, дуже низька температура смаження, а також закрита кришка сковороди.

Картопля також пристане до дна сковороди, якщо ви перед цим смажили на сковороді м’ясо. Справа в тому, що залишки білка могли залишитися. Тому багато досвідчених господинь рекомендують брати для м’яса окрему сковороду.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...