Що робити, якщо при смаженні картопля прилипає до сковороди

Картопля прилипає до сковороди у випадках, коли допускаються деякі помилки під час приготування, передають Патріоти України.

Однак досвідчені господині знають, як готувати так, щоб вона не прилипала, а страва виходила смачною та ароматною. Для цього слід пам’ятати лише кілька простих правил.

Подробиці

Багато хто після нарізки кладе шматочки овочів у миску з холодною водою. Але під час приготування не варто використовувати мокру картоплю. Зайву вологу варто вимочити паперовим рушником. Також важливо знати, що при смаженні необхідно класти картоплю у вже розігріту сковороду.

Однак шматочки можуть злипатися і в інших випадках. Наприклад, дуже низька температура смаження, а також закрита кришка сковороди.

Картопля також пристане до дна сковороди, якщо ви перед цим смажили на сковороді м’ясо. Справа в тому, що залишки білка могли залишитися. Тому багато досвідчених господинь рекомендують брати для м’яса окрему сковороду.

Це точно здивує! Більшість українців припускаються небезпечної помилки, роблячи щодня одну справу

понеділок, 14 квітень 2025, 18:59

Коли ви прибираєте, у повітря здіймається хмара з мікроскопічних кліщів, цвілі й пилюки, яка осідає вам на шкіру і проникає в дихальні шляхи, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Замість того щоб щодня ганятися за пилом, краще запобігти його...

Варто включити в раціон! Ось які продукти можуть забезпечити спокійну ніч

понеділок, 14 квітень 2025, 16:49

Хронічна втома, дратівливість і труднощі з концентрацією часто є наслідком нестачі сну, яка стала звичним явищем у сучасному житті. Багато людей не підозрюють, що якість відпочинку напряму залежить не лише від режиму дня, а й від того, що ми їмо, перед...