Смертельно небезпечно! Які засоби для прибирання не можна поєднувати

Домашні засоби для прибирання часто виготовляють, змішуючи різні прості речовини. Найпоширеніший приклад - сода та оцет. Часом так само вчиняють і з фабричними засобами, передають Патріоти України.

Однак, далеко не всі ефективні у прибиранні рідини та порошки можна поєднувати між собою. Вступивши у реакцію, вони можуть почати виділяти токсичні гази, здатні викликати опіки шкіри, дихальних шляхів та очей. Тому важливо знати, які засоби для прибирання не можна змішувати.

Оцет та хлорний відбілювач

У взаємодії з содою оцет виділяє відносно безпечний вуглекислий газ. Якщо ж поєднати його з хлорним відбілювачем, у повітря почнуть виділятись токсичні пари хлору та хлораміну. Ці речовини можуть викликати біль у горлі, кашель та подразнення очей – це результат хімічного опіку.

Оцет та перекис водню

Ці два засоби самі по собі є екологічними речовинами для чищення, але у поєднанні дають надоцтову кислоту. Це сильний окислювач, який при контакті сильно подразнюють шкіру, очі та дихальні шляхи. А також дуже їдка та пожежонебезпечна речовина.

Хлорний відбілювач та аміак

Хлор та аміак містяться у великій кількості фабричних засобів для прибирання і самі по собі діють ефективно. Але у суміші вони утворюють летючі молекули хлораміну. Він викликає опік горла.

Засіб для миття туалетів та відбілювач

Бажання відбілити унітаз зрозуміле, коли у вас жорстка вода яка залишає плями. Але не намагайтесь зробити це сумішшю будь-якого засобу для миття туалету з відбілювачами. В залежності від діючої речовини, такий тандем може дати в результаті токсичну сполуку, яка спровокує задуху і сильну сльозотечу. Краще одразу придбати засіб для унітазу на основі хлору – їх на ринку не бракує.

Хлорний відбілювач та спирт

У кіно часто показують, як зловмисники присипляють своїх жертв за допомогою хлороформу. Саме хлороформ утворюється при поєднанні хлорного відбілювача зі спиртом. Ця речовина при незначному впливі викликає нудоту і запаморочення, а якщо сильно нею надихатись, то може призвести до серйозних уражень нервової системи та внутрішніх органів. Не кажучи все про опіки всього, з чим ця речовина контактує.

Засоби від засмічень труб з чим завгодно

Задача засобу проти засмічення труб – розчинити все, що накопичилось у зливі. Наскільки сильнодіючою є речовина, здатна на таке, можна тільки уявити. Саме тому виробники пишуть на упаковках – в жодному разі ні з чим не змішувати. Особливо небезпечно поєднувати одразу кілька речовин-прочищувачів. Це може не тільки сильно зашкодити здоровю, але й, в залежності від складу, призвести до утворення вибухонебезпечних сполук.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...