Страва стане гіркою! Ось яку спецію не можна додавати на початку приготування

Різноманітні спеції роблять смак будь-якої страви насиченим та пікантним. Але це в тому випадку, якщо додавати прянощі у відповідний момент приготування. Якщо порушити технологію - їжу можна зіпсувати, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яку спецію можна додавати лише вкінці приготування. В такого явища є одна проста причина

Традиційна технологія додавання спецій у страви

На початку приготування найкраще додавати сушені спеції, тому що їм потрібно розмокнути. А якщо мова йде про свіжі прянощі – їх потрібно покласти вже вкінці. Але є одна спеція–виняток.

Яку спецію не можна додавати на початку приготування страв

Мова йде про майоран. Така спеція додає стравам теплого солодкуватого смаку з квітковим відтінком. Але незалежного від того, майоран свіжий чи сухий – його потрібно додавати лише тоді, коли їжа вже майже приготувалась.

Що буде, якщо додавати майоран на початку приготування

Якщо майоран тривалий час перебуває під впливом високої температури тривалий час – він стає гірким і віддає цей присмак решті компонентам. На користь це не впливає жодним чином, але на смак – суттєво.

Куди найкраще додавати майоран

Спеція чудово доповнює жирні страви або страви з бобових. Все через те,що майоран сприяє виділенню травного соку.

Звичайно, майоран не зробить страву отруйною, але несмачною - точно.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...