Страва стане гіркою! Ось яку спецію не можна додавати на початку приготування

Різноманітні спеції роблять смак будь-якої страви насиченим та пікантним. Але це в тому випадку, якщо додавати прянощі у відповідний момент приготування. Якщо порушити технологію - їжу можна зіпсувати, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яку спецію можна додавати лише вкінці приготування. В такого явища є одна проста причина

Традиційна технологія додавання спецій у страви

На початку приготування найкраще додавати сушені спеції, тому що їм потрібно розмокнути. А якщо мова йде про свіжі прянощі – їх потрібно покласти вже вкінці. Але є одна спеція–виняток.

Яку спецію не можна додавати на початку приготування страв

Мова йде про майоран. Така спеція додає стравам теплого солодкуватого смаку з квітковим відтінком. Але незалежного від того, майоран свіжий чи сухий – його потрібно додавати лише тоді, коли їжа вже майже приготувалась.

Що буде, якщо додавати майоран на початку приготування

Якщо майоран тривалий час перебуває під впливом високої температури тривалий час – він стає гірким і віддає цей присмак решті компонентам. На користь це не впливає жодним чином, але на смак – суттєво.

Куди найкраще додавати майоран

Спеція чудово доповнює жирні страви або страви з бобових. Все через те,що майоран сприяє виділенню травного соку.

Звичайно, майоран не зробить страву отруйною, але несмачною - точно.

Це може здивувати! Вчені назвали найкращий сніданок у відпустці

середа, 27 серпень 2025, 23:10

Відпустка традиційно асоціюється зі свободою, новими враженнями та смачними стравами. Проте для багатьох людей вона стає періодом постійних вагань: дозволяти собі більше їжі чи дотримуватися дієти, передають Патріоти України. Експерти наголошують, що к...

Не робіть так! Названо помилку, яка псує смак кави

середа, 27 серпень 2025, 18:45

Натуральна кава, а точніше кофеїн, який міститься в ній, як стверджують дієтологи, спроможна дещо пригнічувати апетит та сприяти зниженню ваги, передають Патріоти України. Звісно, якщо пити її без підсолоджувачів та вершків. Буває, що за допомогою різн...