Страва стане гіркою! Ось яку спецію не можна додавати на початку приготування

Різноманітні спеції роблять смак будь-якої страви насиченим та пікантним. Але це в тому випадку, якщо додавати прянощі у відповідний момент приготування. Якщо порушити технологію - їжу можна зіпсувати, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яку спецію можна додавати лише вкінці приготування. В такого явища є одна проста причина

Традиційна технологія додавання спецій у страви

На початку приготування найкраще додавати сушені спеції, тому що їм потрібно розмокнути. А якщо мова йде про свіжі прянощі – їх потрібно покласти вже вкінці. Але є одна спеція–виняток.

Яку спецію не можна додавати на початку приготування страв

Мова йде про майоран. Така спеція додає стравам теплого солодкуватого смаку з квітковим відтінком. Але незалежного від того, майоран свіжий чи сухий – його потрібно додавати лише тоді, коли їжа вже майже приготувалась.

Що буде, якщо додавати майоран на початку приготування

Якщо майоран тривалий час перебуває під впливом високої температури тривалий час – він стає гірким і віддає цей присмак решті компонентам. На користь це не впливає жодним чином, але на смак – суттєво.

Куди найкраще додавати майоран

Спеція чудово доповнює жирні страви або страви з бобових. Все через те,що майоран сприяє виділенню травного соку.

Звичайно, майоран не зробить страву отруйною, але несмачною - точно.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...