Різноманітні спеції роблять смак будь-якої страви насиченим та пікантним. Але це в тому випадку, якщо додавати прянощі у відповідний момент приготування. Якщо порушити технологію - їжу можна зіпсувати, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яку спецію можна додавати лише вкінці приготування. В такого явища є одна проста причина
Традиційна технологія додавання спецій у страви
На початку приготування найкраще додавати сушені спеції, тому що їм потрібно розмокнути. А якщо мова йде про свіжі прянощі – їх потрібно покласти вже вкінці. Але є одна спеція–виняток.
Яку спецію не можна додавати на початку приготування страв
Мова йде про майоран. Така спеція додає стравам теплого солодкуватого смаку з квітковим відтінком. Але незалежного від того, майоран свіжий чи сухий – його потрібно додавати лише тоді, коли їжа вже майже приготувалась.
Що буде, якщо додавати майоран на початку приготування
Якщо майоран тривалий час перебуває під впливом високої температури тривалий час – він стає гірким і віддає цей присмак решті компонентам. На користь це не впливає жодним чином, але на смак – суттєво.
Куди найкраще додавати майоран
Спеція чудово доповнює жирні страви або страви з бобових. Все через те,що майоран сприяє виділенню травного соку.
Звичайно, майоран не зробить страву отруйною, але несмачною - точно.
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...
Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...