Різноманітні спеції роблять смак будь-якої страви насиченим та пікантним. Але це в тому випадку, якщо додавати прянощі у відповідний момент приготування. Якщо порушити технологію - їжу можна зіпсувати, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яку спецію можна додавати лише вкінці приготування. В такого явища є одна проста причина
Традиційна технологія додавання спецій у страви
На початку приготування найкраще додавати сушені спеції, тому що їм потрібно розмокнути. А якщо мова йде про свіжі прянощі – їх потрібно покласти вже вкінці. Але є одна спеція–виняток.
Яку спецію не можна додавати на початку приготування страв
Мова йде про майоран. Така спеція додає стравам теплого солодкуватого смаку з квітковим відтінком. Але незалежного від того, майоран свіжий чи сухий – його потрібно додавати лише тоді, коли їжа вже майже приготувалась.
Що буде, якщо додавати майоран на початку приготування
Якщо майоран тривалий час перебуває під впливом високої температури тривалий час – він стає гірким і віддає цей присмак решті компонентам. На користь це не впливає жодним чином, але на смак – суттєво.
Куди найкраще додавати майоран
Спеція чудово доповнює жирні страви або страви з бобових. Все через те,що майоран сприяє виділенню травного соку.
Звичайно, майоран не зробить страву отруйною, але несмачною - точно.
Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...
Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...