На Великдень, як і на Різдво, в Україні традиційно готують багато святкових страв: всілякі м'ясні страви, паски з сухофруктами і білковою глазур'ю, солодкі сирні паски, а також салати – з майонезом і без, передають Патріоти України.
Буженина на Великдень в трьох маринадах
Для приготування буженини зазвичай вибирають безкісткову частину свинини: лопатку, шию або задній бік. Завдяки маринуванню в кефірі м'ясо виходить дуже соковитим і ніжним, а спеції дарують йому приголомшливий аромат.
Час приготування:
більше 3-х годин
Складові:
1,5 кг свинини без кістки
500 мл кефіру
5 зубчиків часнику
1-2 перцю чилі
4 ст. л. рослинної олії
Для основного маринаду:
1 гілка розмарину
4 гілки чебрецю
2 см імбиру
2 ч.л. солі
10 шт. перцю горошком
Спосіб приготування:
Візьміть велику каструлю. У неї має поміститися м'ясо з запасом. Додайте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
Імбир розріжте на 4-5 шматочків. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з вогню. Додайте всі інгредієнти для основного маринаду і занурте туди м'ясо.
Залиште остигати мінімум на 2 години, потім злийте маринад і залийте свинину кефіром. М'ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
Підготуйте пасту, подрібнивши часник і перець (з перцю потрібно видалити насіння). Додайте в пасту рослинну олію.
Дістаньте м'ясо з кефіру і обсушити серветками. Натріть м'ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
Розігрійте духовку до 180 °С і постеліть на стіл фольгу мінімум в два шари. М'ясо щільно загорніть у фольгу і помістіть на деко.
Надішліть в духовку на 1,5 години при температурі 180 °С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і подрум'янити м'ясо на грилі протягом 10-15 хвилин.
Паштет з курячого філе і форелі
Домашній паштет можна приготувати не тільки з печінки. Ми поділимося рецептом смачного паштету з курячого філе, форелі і вершкового сиру.
Час приготування:
30 хвилин
Складові:
300 г свіжого філе червоної форелі
200 г курячого філе
100 г ріпчастої цибулі
1 невелика морква
2 зубчики часнику
4 ст.л. вершкового сиру
100 г вершкового масла
1/2 ч.л. сушеного чебрецю
3 ягоди ялівцю
1 ч.л. гострої копченою паприки
1 ч.л. солодкої паприки
Сіль
Чорний і рожевий перець – за смаком
2-3 ст.л. рослинної олії
Спосіб приготування:
Куряче філе нарізати невеликими шматочками і відварити протягом 5-7 хвилин або до готовності, остудити.
Таким же чином приготувати рибне філе і дати йому охолонути.
Лук очистити і нарізати, моркву очистити і натерти на тертці, часник подрібнити.
Обсмажити цибулю, часник і моркву на рослинній олії. Додати трохи води і тушкувати до м'якості овочів.
Додати чебрець, два види паприки, роздавлені ягоди ялівцю, посолити і поперчити, готувати 1 хвилину.
Всі інгредієнти перекласти в блендер з насадкою "ніж" або в кухонний комбайн, додати вершковий сир і збити до пюреобразного стану.
Перекласти масу у формочки. Розтопити вершкове масло і полити зверху. Прибрати паштет в холодильник.
Фаршировані яйця з гірчицею
Фаршировані яйця – дуже смачна святкова закуска, до того ж приготувати її не складе жодних труднощів.
Час приготування:
30 хвилин
Складові:
Яйця – 6 шт.
Майонез – 2 ст.л.
Гірчиця – 1 ч.л.
Сіль, перець – за смаком
Мелена паприка – за смаком
Листочки петрушки – 12 шт.
Спосіб приготування:
Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Злити рідину і залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати уздовж навпіл.
Вийняти яєчні жовтки і помістити їх в миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
Посипати паприкою, прикрасити листям петрушки і відразу ж подавати.
Весняне олів'є зі свіжими огірками і куркою
Для приготування салатів використовується, зазвичай, грудка. Перед додаванням до страви її можна відварити з додаванням спецій, обсмажити або запекти на грилі. Головне – не пересушити.
Перемішати подрібнені овочі, зелений горошок і рубану шніт-цибулю. Заправити домашнім майонезом. Посолити і поперчити за смаком.
Перед запіканням куряче філе замаринувати в суміші часнику, тандури, розмарину, чебрецю, оливкової олії, солі і перцю. Запекти на грилі до готовності і остудити. Нарізати курку тонкими слайсами.
Подавати салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулею.
Салат з овочів з авокадо і яйцем
Якщо ви втомилися від важких зимових салатів з майонезними заправками, приготуйте красивий і свіжий салат з весняних овочів, зелені, авокадо і варених яєць.
Час приготування:
20 хвилин
Складові:
Пучок салату
Чверть червонокачанної капусти
1 авокадо
1-2 огірки
Жменя помідорів чері
2 варені яйця
Жменя редиски
Сіль, мелений перець
Сік лимона або лайма
Оливкова олія
Спосіб приготування:
Всі овочі і зелень помийте і обсушіть.
Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.
Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори чері розріжте навпіл.
Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.
Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.
Продажі навушників із шумопоглинанням різко зросли за останні роки, пропонуючи «перевагу» у вигляді блокування всіх небажаних звуків навколо вас, передають Патріоти України. Але минулого тижня експерти попередили, що надмірне використання цих популярни...
Повільне споживання їжі може стати важливим кроком на шляху до зниження ваги. Така звичка допомагає контролювати кількість споживаних калорій, що дозволяє ефективніше скинути до 10 кілограмів. РБК-Україна (проект Styler) також повідомляє про продукти, ...