На Великдень, як і на Різдво, в Україні традиційно готують багато святкових страв: всілякі м'ясні страви, паски з сухофруктами і білковою глазур'ю, солодкі сирні паски, а також салати – з майонезом і без, передають Патріоти України.
Буженина на Великдень в трьох маринадах
Час приготування:
більше 3-х годин
Складові:
1,5 кг свинини без кістки
500 мл кефіру
5 зубчиків часнику
1-2 перцю чилі
4 ст. л. рослинної олії
Для основного маринаду:
1 гілка розмарину
4 гілки чебрецю
2 см імбиру
2 ч.л. солі
10 шт. перцю горошком
Спосіб приготування:
Візьміть велику каструлю. У неї має поміститися м'ясо з запасом. Додайте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
Імбир розріжте на 4-5 шматочків. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з вогню. Додайте всі інгредієнти для основного маринаду і занурте туди м'ясо.
Залиште остигати мінімум на 2 години, потім злийте маринад і залийте свинину кефіром. М'ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
Підготуйте пасту, подрібнивши часник і перець (з перцю потрібно видалити насіння). Додайте в пасту рослинну олію.
Дістаньте м'ясо з кефіру і обсушити серветками. Натріть м'ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
Розігрійте духовку до 180 °С і постеліть на стіл фольгу мінімум в два шари. М'ясо щільно загорніть у фольгу і помістіть на деко.
Надішліть в духовку на 1,5 години при температурі 180 °С. Наприкінці запікання верх фольги можна відкрити і подрум'янити м'ясо на грилі протягом 10-15 хвилин.
Паштет з курячого філе і форелі
Час приготування:
30 хвилин
Складові:
300 г свіжого філе червоної форелі
200 г курячого філе
100 г ріпчастої цибулі
1 невелика морква
2 зубчики часнику
4 ст.л. вершкового сиру
100 г вершкового масла
1/2 ч.л. сушеного чебрецю
3 ягоди ялівцю
1 ч.л. гострої копченою паприки
1 ч.л. солодкої паприки
Сіль
Чорний і рожевий перець – за смаком
2-3 ст.л. рослинної олії
Спосіб приготування:
Куряче філе нарізати невеликими шматочками і відварити протягом 5-7 хвилин або до готовності, остудити.
Таким же чином приготувати рибне філе і дати йому охолонути.
Лук очистити і нарізати, моркву очистити і натерти на тертці, часник подрібнити.
Обсмажити цибулю, часник і моркву на рослинній олії. Додати трохи води і тушкувати до м'якості овочів.
Додати чебрець, два види паприки, роздавлені ягоди ялівцю, посолити і поперчити, готувати 1 хвилину.
Всі інгредієнти перекласти в блендер з насадкою "ніж" або в кухонний комбайн, додати вершковий сир і збити до пюреобразного стану.
Перекласти масу у формочки. Розтопити вершкове масло і полити зверху. Прибрати паштет в холодильник.
Фаршировані яйця з гірчицею
Час приготування:
30 хвилин
Складові:
Яйця – 6 шт.
Майонез – 2 ст.л.
Гірчиця – 1 ч.л.
Сіль, перець – за смаком
Мелена паприка – за смаком
Листочки петрушки – 12 шт.
Спосіб приготування:
Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Злити рідину і залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати уздовж навпіл.
Вийняти яєчні жовтки і помістити їх в миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
Посипати паприкою, прикрасити листям петрушки і відразу ж подавати.
Перемішати подрібнені овочі, зелений горошок і рубану шніт-цибулю. Заправити домашнім майонезом. Посолити і поперчити за смаком.
Перед запіканням куряче філе замаринувати в суміші часнику, тандури, розмарину, чебрецю, оливкової олії, солі і перцю. Запекти на грилі до готовності і остудити. Нарізати курку тонкими слайсами.
Подавати салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулею.
Салат з овочів з авокадо і яйцем
Час приготування:
20 хвилин
Складові:
Пучок салату
Чверть червонокачанної капусти
1 авокадо
1-2 огірки
Жменя помідорів чері
2 варені яйця
Жменя редиски
Сіль, мелений перець
Сік лимона або лайма
Оливкова олія
Спосіб приготування:
Всі овочі і зелень помийте і обсушіть.
Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.
Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори чері розріжте навпіл.
Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.
Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.
Православна церква України 26 листопада за новим стилем вшановує пам'ять Георгія Побідоносця. Свято 26 листопада присвячене освяченню Георгіївської церкви у Києві, збудованій Ярославом Мудрим. Храм був зруйнований у 1930-ті роки. Однак традиція святкув...
Німці дуже ретельно ставляться до свіжості продуктів. Вони свято вірять у те, що одного разу заморожений продукт після розморожування не можна заморожувати знову. І все тому, що в ньому можуть виникнути шкідливі бактерії. Але це не зовсім так – за певн...