ТОП-7 причин, які призводять до неприємного запаху у холодильнику


Часом буває відчиниш холодильник, а звідти несеться досить неприємний запах. З’явитись він може навіть майже одразу після прибирання і почати негативно позначатись на продуктах всередині, передають Патріоти України.

Чи можна щось із цим зробити? Експерти з чистоти кажуть, що так. OBOZ.UA зібрав їхні основні поради. Викладемо їх у вигляді поганих звичок, яких потрібно негайно позбутись, якщо ви хочете, щоби з вашого холодильника приємно пахло.

Ви залишаєте їжу і даєте їй зіпсуватись

Напевно, найбільш поширеною причиною поганого запаху з холодильника є залишені там старі страви та продукти. Навіть крихти здатні приводити до його появи. Тому регулярно проводьте ревізію в холодильнику і доїдайте залишки або викидайте зіпсоване. Якщо запах уже з’явився, вам, ймовірно, доведеться також помити камеру пристрою. Для цього підійде суміш 1 склянки білого оцту, 1 склянки води та 1 чайної ложки засобу для миття посуду. Вона не тільки очистить стінки та полиці, але й прибере неприємний запах.

Ви не миєте холодильник

Коли ви востаннє по-справжньому чистили свій холодильник? Це велика робота, яку багато хто розбиває на маленькі задачі. Люди часто схильні думати, що щотижневого вологого прибирання в камері більш ніж достатньо. Для поточних задач – так. Але не забувайте хоча би раз на рік повністю його розморожувати і ретельно мити.

Ви не прибираєте розливи відразу

Якщо не прибирати розлиті в холодильнику рідини якнайшвидше, це також може сприяти появі неприємних запахів. Зберіть всю рідину серветкою або паперовим рушником, а потім протріть місце, де була пляма, содовим розчином або хоча би просто водою.

Ви не використовуєте засіб для дезодорування

Харчова сода – чудовий дезодорант і її справді варто тримати у холодильнику, щоби вона поглинала сторонні запахи. Насипте порошок у кілька неглибоких, але широких мисочок і розставте їх на полицях. Кристали соди будуть вловлювати ароматичні молекули.

Але наповнювач цих мисочок потрібно регулярно змінювати, бо з часом він втрачає ефективність. Свіжу соду потрібно засипати хоча би раз на місяць. До речі, замість соди можна використовувати подрібнене активоване вугілля, суху кавову гущу, цитрусові шкірки і нанесений на ватні диски екстракт ванілі.

Ви використовуєте пластикові контейнери для їжі

Так, це дуже зручно – зберігати їжу у контейнерах з пластику. Але майте на увазі, що вони можуть посилювати неприємний запах. З пластику він вимивається гірше. Замініть пластикові контейнери на скляні посудини для зберігання і запах зникне. Пластик же залиште для чогось неїстівного. Наприклад, матеріалів для рукоділля чи дрібниць для ремонту.

Ви неправильно закриваєте кришки

Всі продукти та страви, які мають хоч найменший запах, потрібно зберігати в холодильнику у закритому стані. Кришка при цьому має бути щільною і герметично прилягати до посудини. Бажано також, щоби вона мала гумовий ущільнювач.

Ви не використовуєте килимки

Силіконові килимки для полиць холодильника вирішують одразу кілька задач. По-перше, вони роблять поверхні менш ковзкими. А по-друге, їх легко виймати для того, щоби помити. Багаторазові килимки для холодильника утримують пролиту рідину, запобігають появі запахів і легко чистяться, забезпечуючи гігієнічне середовище в холодильнику.

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...