Це справді працює! ТОП-5 фруктів, які варто їсти для схуднення

Фрукти є здоровою та смачною їжею, що допомагає компенсувати дефіцит вітамінів та інших корисних речовин в організмі. Фрукти мають низьку калорійність, що допомагає знижувати вагу тіла, лікувати деякі захворювання та слугувати альтернативним перекусом.

Якщо ви намагаєтесь позбутись зайвої ваги та маєте на меті покращити стан свого здоров’я, вам потрібно вживати певні фрукти. Які саме та чим вони можуть допомогти організму, дізнавались в OBOZ.UA.

Яблука

Універсальні та смачні плоди яблука є чудовим джерелом вітамінів та клітковини, що необхідні організму. Яблука мають низьку калорійність та властивості детоксикації, покращують травлення та можуть вгамувати голод.

Банан

Вас може зацікавити:В Україні з'явиться нова причина для звільнення: хто може втратити роботу

Цей фрукт багатий на калій, магній, марганець, клітковину та вітаміни A, B6 й C. Якщо вживати банани щодня, можна знизити рівень цукру та холестерину в крові, а також забезпечити організм необхідними калоріями для продовження роботи. Саме тому банан часто їдять у перервах між роботою та на сніданок.

Авокадо

Всупереч його смаковим якостям, плоди авокадо відносять до фруктів. Цей плід відомий як алігаторова груша, може знижувати апетит, покращити рівень холестерину та заповнити потребу в калоріях. Крім того, авокадо знижує ризик розвитку метаболічного синдрому. Їсти авокадо можна з тостами, робити з нього смачні пасти та вживати шматочками у салатах.

Кавун

Ця низькокалорійна ягода містить високу концентрацію води, що швидко насичує та не накопичує зайві кілограми, допомагаючи схуднути. Крім того, кавун багатий на поживні речовини, що робить його надзвичайно корисною закускою.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...