Від такого навіть найбільш жорстке м'ясо стане м'яким і соковитим: ТОП-3 поради для господинь

Найпростіший немеханічний спосіб пом'якшити м'ясо - залишити його на деякий час у "кислому" маринаді. Для цієї мети краще всього використовувати фруктові кислоти, лідерами серед яких є ківі і лимон, передають Патріоти України.

Одного ківі, размятого в пюре, досить на 1 кг твердого м'яса яловичини або свинини. Лимонного соку можна взяти від половини або цілого лимона на 1 кг м'яса. Ще одним пом'якшувачем для жорсткого м'яса є червоне вино. Підійде будь-яке, яке є в дома. А ось маринувати в оцті небажано: він буквально «виганяє» сік з м'яса, від чого воно може стати ще більш жорстким.

Шприцювання

Ця процедура істотно скорочує час приготування м'яса і робить навіть жорсткий і сухий шматочок м'яким і соковитим. Для цього найкраще підходить спеціальний кулінарний шприц, хоча можна обійтися і аптечним. Класична суміш для шприцювання дуже проста: це склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч. л. солі і 2 ч. л. чорного перцю. За бажанням розсіл може бути доповнений травами і олією. Обколовше м'ясо з усіх боків залиште на 4 години в холодильнику для маринування та пом'якшення. Після цього можна готувати.

Механічне пом'якшення

Досвідчені кулінари знають, що відбите м'ясо ніжніше і м'якше на смак звичайного. Якщо ж ви не хочете відбивати м'ясо (наприклад, за рецептом потрібен стейк або шматочки), то просто надріжте його з двох сторін в формі решітки. Глибина надрізу повинна бути невелика, до 4 мм. Після цього м'ясо можна замаринувати - так воно набагато краще вбере маринад і розм'якшиться.



Джерело: poradu.pp.ua

У США створили “найбілішу з білих фарб”, здатну супер ефективно охолоджувати будинки в спеку

субота, 17 квітень 2021, 6:50

Вчені з Університету Пердью в США створили супер білу фарбу, яка відбиває 98% енергії випромінювання сонячного світла. Про це йдеться в науковому журналі ACS Applied Materials & Interfaces, зазначають Патріоти України. . У новій фарбі в якості біл...

Це не лобстери чи чорна ікра: Секрети довголіття британської королеви. Що їсти, щоб жити довше, - дієтолог

субота, 17 квітень 2021, 0:22

"Все можуть королі? Не будемо говорити про всіх королів, проте британська королівська родина живе довго і, звісно, нам цікаво, чому так. Багато хто скаже — у них життя спокійне (з цим можна посперечатися), у них є що їсти-пити, ні в чому собі не відмов...