Від такого навіть найбільш жорстке м'ясо стане м'яким і соковитим: ТОП-3 поради для господинь

Найпростіший немеханічний спосіб пом'якшити м'ясо - залишити його на деякий час у "кислому" маринаді. Для цієї мети краще всього використовувати фруктові кислоти, лідерами серед яких є ківі і лимон, передають Патріоти України.

Одного ківі, размятого в пюре, досить на 1 кг твердого м'яса яловичини або свинини. Лимонного соку можна взяти від половини або цілого лимона на 1 кг м'яса. Ще одним пом'якшувачем для жорсткого м'яса є червоне вино. Підійде будь-яке, яке є в дома. А ось маринувати в оцті небажано: він буквально «виганяє» сік з м'яса, від чого воно може стати ще більш жорстким.

Шприцювання

Ця процедура істотно скорочує час приготування м'яса і робить навіть жорсткий і сухий шматочок м'яким і соковитим. Для цього найкраще підходить спеціальний кулінарний шприц, хоча можна обійтися і аптечним. Класична суміш для шприцювання дуже проста: це склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч. л. солі і 2 ч. л. чорного перцю. За бажанням розсіл може бути доповнений травами і олією. Обколовше м'ясо з усіх боків залиште на 4 години в холодильнику для маринування та пом'якшення. Після цього можна готувати.

Механічне пом'якшення

Досвідчені кулінари знають, що відбите м'ясо ніжніше і м'якше на смак звичайного. Якщо ж ви не хочете відбивати м'ясо (наприклад, за рецептом потрібен стейк або шматочки), то просто надріжте його з двох сторін в формі решітки. Глибина надрізу повинна бути невелика, до 4 мм. Після цього м'ясо можна замаринувати - так воно набагато краще вбере маринад і розм'якшиться.



Джерело: poradu.pp.ua

А ви це знали? Для чого господині кладуть до сковороди хліб при смаженні м’яса та котлет

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:08

А ви знали, що хлібні скоринки мають унікальні властивості? Вони цінні при приготуванні м’яса та котлет. Мова зараз йде не про той випадок, коли хліб додають у фарш. Це всі знають, що він робить готову страву соковитішою та смачнішою. Розповімо саме за...

Все дуже просто! Як визначити свіжість курячих яєць

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:07

Ціна на яйця росте, а тому варто ретельно їх обирати, щоб придбати якісні та свіжі продукти, а не кота в лотку передають Патріоти України. Свіжі яйця не повинні мати блиск, виробники не змащують їх олійками. Якщо ви бачите, що яйця блищать, то це пряма...