Від такого навіть найбільш жорстке м'ясо стане м'яким і соковитим: ТОП-3 поради для господинь

Найпростіший немеханічний спосіб пом'якшити м'ясо - залишити його на деякий час у "кислому" маринаді. Для цієї мети краще всього використовувати фруктові кислоти, лідерами серед яких є ківі і лимон, передають Патріоти України.

Одного ківі, размятого в пюре, досить на 1 кг твердого м'яса яловичини або свинини. Лимонного соку можна взяти від половини або цілого лимона на 1 кг м'яса. Ще одним пом'якшувачем для жорсткого м'яса є червоне вино. Підійде будь-яке, яке є в дома. А ось маринувати в оцті небажано: він буквально «виганяє» сік з м'яса, від чого воно може стати ще більш жорстким.

Шприцювання

Ця процедура істотно скорочує час приготування м'яса і робить навіть жорсткий і сухий шматочок м'яким і соковитим. Для цього найкраще підходить спеціальний кулінарний шприц, хоча можна обійтися і аптечним. Класична суміш для шприцювання дуже проста: це склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч. л. солі і 2 ч. л. чорного перцю. За бажанням розсіл може бути доповнений травами і олією. Обколовше м'ясо з усіх боків залиште на 4 години в холодильнику для маринування та пом'якшення. Після цього можна готувати.

Механічне пом'якшення

Досвідчені кулінари знають, що відбите м'ясо ніжніше і м'якше на смак звичайного. Якщо ж ви не хочете відбивати м'ясо (наприклад, за рецептом потрібен стейк або шматочки), то просто надріжте його з двох сторін в формі решітки. Глибина надрізу повинна бути невелика, до 4 мм. Після цього м'ясо можна замаринувати - так воно набагато краще вбере маринад і розм'якшиться.



Джерело: poradu.pp.ua

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...