Від такого навіть найбільш жорстке м'ясо стане м'яким і соковитим: ТОП-3 поради для господинь

Найпростіший немеханічний спосіб пом'якшити м'ясо - залишити його на деякий час у "кислому" маринаді. Для цієї мети краще всього використовувати фруктові кислоти, лідерами серед яких є ківі і лимон, передають Патріоти України.

Одного ківі, размятого в пюре, досить на 1 кг твердого м'яса яловичини або свинини. Лимонного соку можна взяти від половини або цілого лимона на 1 кг м'яса. Ще одним пом'якшувачем для жорсткого м'яса є червоне вино. Підійде будь-яке, яке є в дома. А ось маринувати в оцті небажано: він буквально «виганяє» сік з м'яса, від чого воно може стати ще більш жорстким.

Шприцювання

Ця процедура істотно скорочує час приготування м'яса і робить навіть жорсткий і сухий шматочок м'яким і соковитим. Для цього найкраще підходить спеціальний кулінарний шприц, хоча можна обійтися і аптечним. Класична суміш для шприцювання дуже проста: це склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч. л. солі і 2 ч. л. чорного перцю. За бажанням розсіл може бути доповнений травами і олією. Обколовше м'ясо з усіх боків залиште на 4 години в холодильнику для маринування та пом'якшення. Після цього можна готувати.

Механічне пом'якшення

Досвідчені кулінари знають, що відбите м'ясо ніжніше і м'якше на смак звичайного. Якщо ж ви не хочете відбивати м'ясо (наприклад, за рецептом потрібен стейк або шматочки), то просто надріжте його з двох сторін в формі решітки. Глибина надрізу повинна бути невелика, до 4 мм. Після цього м'ясо можна замаринувати - так воно набагато краще вбере маринад і розм'якшиться.



Джерело: poradu.pp.ua

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...