
Найпростіший немеханічний спосіб пом'якшити м'ясо - залишити його на деякий час у "кислому" маринаді. Для цієї мети краще всього використовувати фруктові кислоти, лідерами серед яких є ківі і лимон, передають Патріоти України.
Одного ківі, размятого в пюре, досить на 1 кг твердого м'яса яловичини або свинини. Лимонного соку можна взяти від половини або цілого лимона на 1 кг м'яса. Ще одним пом'якшувачем для жорсткого м'яса є червоне вино. Підійде будь-яке, яке є в дома. А ось маринувати в оцті небажано: він буквально «виганяє» сік з м'яса, від чого воно може стати ще більш жорстким.
Шприцювання
Ця процедура істотно скорочує час приготування м'яса і робить навіть жорсткий і сухий шматочок м'яким і соковитим. Для цього найкраще підходить спеціальний кулінарний шприц, хоча можна обійтися і аптечним. Класична суміш для шприцювання дуже проста: це склянка кип'яченої охолодженої води, 1 ч. л. солі і 2 ч. л. чорного перцю. За бажанням розсіл може бути доповнений травами і олією. Обколовше м'ясо з усіх боків залиште на 4 години в холодильнику для маринування та пом'якшення. Після цього можна готувати.
Механічне пом'якшення
Досвідчені кулінари знають, що відбите м'ясо ніжніше і м'якше на смак звичайного. Якщо ж ви не хочете відбивати м'ясо (наприклад, за рецептом потрібен стейк або шматочки), то просто надріжте його з двох сторін в формі решітки. Глибина надрізу повинна бути невелика, до 4 мм. Після цього м'ясо можна замаринувати - так воно набагато краще вбере маринад і розм'якшиться.
За повір'ям, цього дня особливо небезпечно порушувати обіцянку, яку ви дали іншій людині. Православна церква України 30 жовтня за новим стилем вшановує пам'ять і єпископа Зиновія Егейського і його сестри Зиновії, священномученика Маркіяна Сіркузького, ...
Вiдомо, що правильно збалансований сніданок може стати ключем до запобігання раннього старіння мозку. Взагалі правильний вибір продуктів впливає на самопочуття та емоційний стан людини, дозволяє відчувати себе молодшими, передають Патріоти України. Щоб...